Вперше надавалася послуга «Безкоштовна консультація нотаріуса» для мешканців Білоцерківської громади      

|  03. 05. 2023

Нещодавно у нашій громаді відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м.Київ), Відділенням Нотаріальної палати України в Київській області та Виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради (детальніше: https://bc-rada.gov.ua/node/14296).

Завдяки цьому проведено заходи з поліпшення роботи з надання нотаріальних послуг населенню Білоцерківської міської територіальної громади. Відтак, нотаріуси раз на місяць безоплатно консультуватимуть громадян у приміщенні Центру надання адміністративних послуг, де їм виділено робоче місце.

02 травня відбувся перший такий прийом, на який прийшли 12 громадян.  Більшість осіб, що звернулися були з числа внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово знайшли прихисток у нашій громаді. Вимушених переселенців переважно цікавило питання щодо подальшої долі нерухомого майна, яке залишилося на тимчасово окупованій території, або ж там, де поблизу відбуваються бойові дії. Зверталися переселенці з питанням як їм діяти у випадку, коли є підтверджуючі документи на право власності нерухомим майном, але, на жаль, воно або пошкоджено або зруйновано.

Питання з якими звернулися на консультацію жителі нашої громади стосувалися  спадщини, поділу майна тощо.

Нотаріус, який працював на прийомі надав усім клієнтів необхідні юридичні консультації.

Нагадаємо, що безкоштовна консультація нотаріуса буде надаватись у перший вівторок місяця з 09.00 до 13.00 у територіальному підрозділі управління адміністративних послуг (ЦНАП) за адресою: м. Біла Церква, проспект Незалежності (колишня вул. Леваневського), 34 (приміщення ЖЕКу № 7, перший поверх).