ВІДДІЛ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ ТА АУДИТУ

email: [email protected]

Графік роботи: з 8.00 до 17.00 (п’ятниця до 15.45). Обідня перерва : 13.00 – 13.45

1.Загальні положення

1.1. Відділ внутрішнього контролю та аудиту Білоцерківської міської ради (далі - відділ) є виконавчим органом Білоцерківської міської ради.

1.2. Відділ є самостійним структурним підрозділом Білоцерківської міської ради без статусу юридичної особи.

1.3. Відділ у своїй діяльності підзвітний і підконтрольний Білоцерківській міській раді, виконавчому комітету, міському голові.

1.4. Відділ у своїй діяльності діє відповідно до Конституції України, Кодексів України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та інших законів, постанов Верховної Ради України, Указів і розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, наказів Міністерств України, розпоряджень голови обласної державної (військової) адміністрації, керується розпорядженнями міського голови, рішеннями міської ради, виконавчого комітету, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

2. Місія відділу

 2.1. Здійснення та забезпечення внутрішнього контролю та аудиту за діяльністю виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій, що перебувають у комунальній власності громади та належать до сфери управління міської ради (далі - об’єкт контролю) у повному обсязі або з окремих питань.

3. Основні завдання відділу

3.1. Здійснення внутрішнього контролю та аудиту у формі перевірок, оцінки, дослідження та вивчення діяльності підконтрольних суб’єктів відповідно до затвердженого плану перевірок та на підставі розпорядження міського голови.

3.2. Організація та проведення внутрішнього контролю та аудиту, документування його перебігу та результатів; складання і підписання висновку перевірки; реалізація результатів внутрішнього контролю та аудиту, моніторинг врахування рекомендацій та результатів їх впровадження; надання міському голові об’єктивних і незалежних висновків.

3.3. Спрямування контрольних заходів на дотримання принципів економічності, доцільності та ефективності при використанні комунальних ресурсів об’єктами контролю, при плануванні і виконанні бюджетних програм, відповідальними за супроводження яких є розпорядники бюджетних коштів.

4. Функції відділу

4.1.Проводить оцінку ефективності функціонування системи внутрішнього контролю та аудиту; ефективності планування бюджетних програм та результатів їх виконання; стану збереження активів та інформації; стану управління комунальним майном та іншими об’єктами комунальної власності територіальної громади міста; правильності ведення бухгалтерського обліку та достовірності фінансової і бюджетної звітності об’єктів контролю.

4.2. Проводить контрольні заходи щодо виконання планів, кошторисів, повноти та формування дохідної та видаткової частини, правильність оформлення розрахункових, фінансових, бухгалтерських та інших документів, наявність та правильність складання калькуляцій на реалізовані роботи, послуги.

4.2. Відділ письмово повідомляє для прийняття відповідного рішення міського голову про необхідність інформування правоохоронних органів, у разі виявлення під час проведення внутрішнього контролю та аудиту фактів шахрайства, корупційних діянь або нецільового використання бюджетних коштів, марнотратства, зловживання службовим становищем, порушень фінансово-бюджетної дисципліни, у тому числі, які призвели до втрат чи збитків та/або які мають ознаки злочину, або передачі їм матеріалів внутрішнього аудиту.

4.3. Розглядає, звернення громадян, установ та організацій з питань, що належать до компетенції відділу.

4.4. Взаємодіє з іншими структурними підрозділами виконавчого комітету, міської ради, представницькими органами, підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян та правоохоронними органами.

4.5. Здійснює інші повноваження, покладені на відділ відповідно до чинного законодавства України.

Штатний розпис

№ з/п

ПІБ

Посада

1

Доленко Юлія Сергіївна

Начальник відділу внутрішнього контролю та аудиту

2

Аввакумова Світлана Володимирівна

Головний спеціаліст відділу внутрішнього контролю та аудиту

3

 

Головний спеціаліст відділу внутрішнього контролю та аудиту