«Поліфонія осені» -виставка професійних художників міста, присвячена Дню художника

|  11. 10. 2024

10 жовтня у виставковій залі бібліотеки №5 відкрито традиційну виставку. Цьогорічна експозиція різноманітна і багатожанрова, адже створили її 28 художників, які працюють в різних оригінальних напрямках. Представлено 53 роботи у таких видах мистецтва: живопис, графіка, скульптура, театрально-декораційне мистецтво (сценографія).

Для відвідувачів буде в радість спілкування з творчістю Олени Яросевич, Крістіни Смєлової, Олени Гайдаєнко, Нікіти Дмитренка та інших відомих художників міста. Їх творчість, певною мірою, теж створює імідж міста.

«Завдячуючи вам, ми сьогодні перебуваємо на святі, адже кожна робота вражає. Багато з наших митців поєднують у собі не просто талановитого художника, а й викладача, який передає свої уміння, навички та знання молодому поколінню, -зазначила начальник управління культури і туризму Юлія Ковальська вітаючи із професійним святом місцевих митців. - Традиційно до цього свята ми організовуємо виставку, другим етапом - поїздка на пленер, де художники зможуть писати картини на природі. Бажаю вам і надалі надихатися нашим містом та всією Україною, натхненно та невпинно рухатися вперед і дарувати нам свою творчість».

Подякою Білоцерківської міської ради та  виконавчого комітету за високу професійну майстерність, самовіддане служіння музі та невгамовний творчий пошук, активну участь у популяризації образотворчого мистецтва, невтомну працю в ім'я збереження і розвитку культурного потенціалу громади та з нагоди Дня художника було відзначено:

Тетяну Здепську - завідувачку художньо-хореографічним відділом, викладача по класу образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв № 5 ім.С.Томащука;
Олену Гайдаєнко - викладача відділу образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв № 4;
Ірину Шевченко - викладача відділу образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв  № 4;
Яну Каплінську - викладача класу образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв №1 ім. Ю.Павленка;
Ігоря Безвербного - художника, викладача спецтехнології Білоцерківського професійного ліцею;
Георгія Пономарьова  - художника.

Атмосферу  гарного настрою створювали Діана Гільова та концертмейстер Ірина Шаповал (школа мистецтв №1 ім. Ю. Павленка).

Розмаїття творів безумовно дозволить зробити нові відкриття і скласти особисте враження від побаченого. Тож запрошуємо отримати заряд позитивних емоцій. 

Виставка триватиме до 31 жовтня у виставковому залі бібліотеки-філії №5, що за адресою: просп. Незалежності, 55. Зала працює щодня з 10-ї до 18-ї години, крім суботи.

Фото