Білоцерківський Благодійний марафон-2024: яскраво, емоційно, потужно!

|  07. 10. 2024

У неділю, 6 жовтня, відбувся Білоцерківський Благодійний марафон-2024 та Чемпіонат України з марафонського бігу. Захід є традиційно щорічним для нашої громади, проте не проводився протягом останніх років з поважних причин (пандемія коронавірусу, а потім початок повномасштабного наступу). Цьогоріч захід став відмінною нагодою для учасників не тільки перевірити власні сили та витривалість, а й долучитися до благородної справи, адже кошти від марафону будуть спрямовані на допомогу в реабілітації нашим військовим.

Яскраве, емоційне та потужне спортивне свято зібрало до участі понад 800 учасників, серед яких і діти, і дорослі.

Організатором чемпіонату України з марафонського бігу виступило Міністерство з питань молоді та спорту, Федерація легкої атлетики Київської області; Білоцерківського Благодійного марафону – біговий клуб Run Up Nation; організатором дитячих забігів – управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради.

Траса пробігу, сертифікована Міжнародною федерацією легкої атлетики, проходила однією з центральних вулиць міста. Зона старту-фінішу була розташована недалеко від дендропарку «Олександрія».

Дистанції були традиційними: повний марафон (42,2 км) – 8 кіл; напівмарафон (21,1 км) – 4 кола; забіг на 10,6 км – 2 кола; забіг на 5,3 км – 1 коло.

Відкриваючи змагання, секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб зазначив:

«Біла Церква має досить гарні традиції, в тому числі і в спорті. Але родзинкою цих традицій є саме Білоцерківський марафон. Дуже приємно констатувати, що саме сьогодні цей захід відроджується. Шостого жовтня – також День територіальної оборони, тож я дякую захисникам, які боронять Україну. Я вдячний всім спортсменам, які на міжнародних аренах прославляють нашу державу. Слава Україні!»

Усіх воїнів, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Народний депутат України, бронзова призерка Олімпійських ігор Ольга Саладуха під час заходу відмітила: «У ці важкі часи для України ми бачимо, що український спорт живе, розвивається, і саме учасники Білоцерківського марафону – гідний приклад цього. І я щиро радію, що через деякий час нарешті відновився і чемпіонат України, і Білоцерківський марафон».

Генерал-лейтенант, Герой України Сергій Наєв під час відкриття змагань зауважив: «Сьогодні, як і кожного дня, нашу незалежність боронять українські воїни. За будь-яких погодних умов вони виконують складні бойові завдання. Особливістю цього марафону є саме благодійне спрямування. Серця кожного з нас прагнуть перемоги, і вона обов’язково буде, адже ніхто не зможе зламати наш славетний український народ. Бажаю всім вам віри в перемогу, а всім учасникам марафону – перемоги над самим собою. Слава Україні!»

Представник генерального спонсора, директор ТОВ «Трібо» Олег Савчук розповів, що в цьому марафоні було зареєстровано понад 600 дорослих учасників, планували взяти участь ще близько 300 дітей, але у зв’язку з погодними умовами не всі змогли виступити на змаганнях.

«Участь у марафоні взяли спортсмени з усієї України і навіть 2 учасника з Казахстану. Зібрали близько півмільйона гривень, і ці кошти будуть відправлені реабілітаційному центру «TYTANOVI», який займається складним протезуванням ампутованих кінцівок. Дякуємо Збройним Силам України та Господу Богу, що дозволили нам зробити цю благородну справу».

Тож переможцями в результаті марафону стали:

На дистанції 42,2 км серед жінок:

1 місце – Дарина Михайлова, Київська область;

2 місце – Олена Пітірімова, м. Київ;

3 місце – Світлана Олійник, Чернігівська область.

 

На дистанції 42,2 км серед чоловіків:

1 місце – Дмитро Сірук, Рівненська область;

2 місце – Роман Стоянов, Одеська область;

3 місце – Артем Казбан, м. Київ.

 

Трійка переможців на дистанції 21 км серед жінок:

1 місце – Вікторія Дудкевич, Львівська область;

2 місце – Анна Шустова, Київська область;

3 місце – Ксенія Пироженко, Київська область.

 

Трійка переможців на дистанції 21 км серед чоловіків:

1 місце – Андрій Атаманюк, Хмельницька область;

2 місце – Іван Стрибко, м. Київ;

3 місце – Роман Ростикус, Львівська область.

 

Трійка переможців на дистанції 10 км серед жінок:

1 місце – Діана Петрук, Київська область;

2 місце – Мар’яна Шевченко, Київська область;

3 місце – Марина Пасічник, Київська область.

 

Трійка переможців на дистанції 10 км серед чоловіків:

1 місце – Василь Сабуняк, м. Київ;

2 місце – Віталій Цьома, Київська область;

3 місце – Дмитро Нанакій, Одеська область.

 

Трійка переможців на дистанції 5 км серед жінок:

1 місце – Софія Гордійчук, м. Київ;

2 місце – Іванна Пацула, Київська область;

3 місце – Анна Осьмуха, Одеська область.

 

Трійка переможців на дистанції 5 км серед чоловіків:

1 місце – Микола Мацула, Київська область;

2 місце – Андрій Радзивило, Дніпропетровська область;

3 місце – Влас Тележинський, м. Київ.

 

Усі переможці отримали подарункові сертифікати та сертифікати на 1000 грн за донацію крові у плазмацентрах Biopharma Plasma.

А переможці на дистанції 42,2 км отримали за перше місце – 40 тис. грн, за друге – 20 тис. грн, а за третє місце – 10 тис. грн.

Титульними спонсорами марафону виступили – компанії Biopharma Plasma та заводу Tribo. Партнерами та спонсорами спортивного заходу також стали: Металобаза Бочарова, «АКВА МИРГОРОД», EGastronom, ТМ «Сквирянка», ТМ «Маршалок», Trivium Packaging, компанія Elovena, ТОВ «Ю-ВІН ПРОТЕКТ», вікна OSNOVA, компанія ФАРТЛЕК, медичний центр TENDO MED та інші.

Дякуємо організаторам, учасникам, спонсорам і вболівальникам за спортивне свято. А нашим захисникам – за те, що маємо можливість це робити!

Фото