Бережіть екосистему від пожеж

Дата : 
2024-10-01

Пожежі сухої рослинності – одна з проблем, яка виникає щороку з настанням осені. Статистика показує, що більшість причин, через які виникають загоряння в екосистемах – це людський фактор.

«Очищення» територій методом випалювання, необачність під час куріння та пустощі з вогнем, як наслідок: сухостій, трава, листя та гілки – перетворюються на легкозаймистий матеріал, який за лічені хвилини може стати причиною масштабної пожежі. Через таку необачність та безвідповідальність зазнає збитків не тільки екосистема, але й економіка.

Втрата лісових ресурсів веде до зменшення обсягів деревини, яка використовується у багатьох сферах промисловості. Згоряння фермерських угідь - погіршення продовольчої забезпеченості. Крім того, продукти горіння завдають шкоди здоров'ю людей, особливо в густонаселених районах.

Зараз на території України відбувається велика кількість надзвичайних ситуацій, тому вкрай важливо, щоб самі українці не створювали нових подій, які загрожуватимуть нашому існуванню. Перед тим як взяти в руки сірник, замислись, а чи воно того варте?

 

Білоцерківське РУ ГУ ДСНС у Київській області