Протягом 2014-2024 років нові назви отримали 232 вулиці, провулки, проспекти, бульвари та площі

|  04. 07. 2024

У Білоцерківській міській територіальній громаді завершено обов’язковий етап перейменування вулиць, якого вимагали закони України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топономії». Протягом 2014-2024 років нові назви отримали 232 вулиці, провулки, проспекти, бульвари та площі. Більшість із них – 83 об’єкти – перейменовано в 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення – в рамках процесу дерусифікації.

За цей час вулицям повернули історичні назви чи присвоїли імена національних та місцевих героїв, інтелігенції, митців та інших, які свого часу зробили вагомий внесок для громади та України.

З усіма змінами топонімів можна ознайомитись на сайті міської ради в рубриці «Перейменування вулиць»: https://bc-rada.gov.ua/node/5527.

Нагадуємо жителям: документи, в разі перейменування вулиці, змінювати не потрібно, адже нова назва не є зміною місця проживання. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотографій, зміни прізвища тощо. Тобто тоді, коли в людини виникає потреба. Тривалість процедури перереєстрації не обмежена в терміні.

Також лишаються чинними документи, які засвідчують право власності на нерухомість: свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо.

Разом із тим, юридичним особам, зареєстрованим на вулиці, що змінила назву, необхідно внести зміни в установчі документи та скоригувати відомості про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб.

У разі необхідності, з питань отримань довідок про перейменування вулиць або зміну нумерації будівель рекомендуємо звертатись до управління містобудування та архітектури БМР: б-р Олександрійський, 75, E-mail: [email protected], [email protected].