Підписано Меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста України

|  18. 03. 2024

Міський голова Геннадій Дикий, заступник голови Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста Анна Пахомова, голова Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ігор Прокопенко підписали Меморандум про співпрацю 15 березня.

Мета Меморандуму – консолідація зусиль сторін, спрямованих на забезпечення і захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройної агресії російської федерації.

Продовженням процесу підписання стала робоча зустріч за участю першого заступника міського голови Інни Новогребельської, представників Червоного Хреста, ради з питань ВПО та управління соцзахисту.

Під час зустрічі було обговорено напрями співпраці, які дозволять досягти мети цього Меморандуму. Серед них – реалізація проєктів з питань соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятістю, психосоціальною, медичною та правовою допомогою, організація та проведення спільних заходів, покликаних сприяти забезпеченню захисту прав та інтересів ВПО. Не менш важливим є продовжувати роботу з вивчення потреб внутрішньо переміщених осіб, аби сприяти їх інтеграції до нашої громади. Це один із пріоритетних напрямків роботи місцевої влади.

Як ми повідомляли раніше, в Білій Церкві проживає понад 16 тис. внутрішньо переміщених осіб. Тож для координації зусиль, спрямованих на більш ефективне реагування на виклики та труднощі, з якими стикаються переселенці, 20 вересня 2023 року, було створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Білоцерківській міській раді. А 8 лютого цього року затверджено нову Програму інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024-2026 роки.

Тож сподіваємося, що підписання цього Меморандуму дасть змогу забезпечити максимальну ефективність заходів для ВПО, які будуть здійснюватися Білоцерківською міською владою, обласною та місцевою організаціями Червоного Хреста України.

Фото