Чергове засідання виконавчого комітету

|  13. 03. 2024

12 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, під час якого було розглянуто понад 30 питань порядку денного.

Безбар’єрний простір для людей з інвалідністю

Створення безперешкодного середовища для всіх без виключення груп населення, який забезпечить рівні можливості кожній людині реалізовувати свої права (безперешкодний доступ до об’єктів фізичного оточення, до участі всіх сферах життя суспільства, у політичних процесах та громадській діяльності; отримання рівних можливостей та вільного доступу до освіти, занять спортом, занять підприємництвом тощо) – є метою Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Білоцерківська громада також працює над втіленням відповідних заходів, аби наші жителі, у тому числі й громадяни з інвалідністю, мали зручні та комфортні умови життя та самореалізації.

Щоб продовжити роботу над реалізацією Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на території Білоцерківської громади та забезпечити доступність осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, виконавчий комітет міської ради затвердив склад відповідного органу в новій редакції. До складу комітету з реалізації стратегії входить 33 особи з-поміж депутатів міської ради, представників структурних підрозділів міської ради, громадських організацій та підприємств, які опікуються людьми з інвалідністю.

Щодо харчування учнів 1-4 класів окремих шкіл громади

Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй в Україні реалізує в нашій країні один із проєктів, згідно з яким заклади освіти отримують фінансову підтримку на гаряче харчування учнів 1-4 класів. Білоцерківська громада також буде учасником цієї ініціативи. Отже, учні початкових класів дванадцяти закладів загальної середньої освіти громади, де навчається найбільша кількість здобувачів освіти, харчуватимуться частково за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй в Україні.

Під час засідання виконкому було прийнято рішення, яким погоджено участь у проєкті комунальних закладів загальної середньої освіти та врегульовано оплату.  Так, вартість харчування на день для одного учня в таких школах становитиме  64 грн. 10 коп., з яких  плата батьків залишається 50 гривень на день. Зауважимо, що частку за харчування дітей пільгових категорій, як і раніше,  сплачуватиме бюджет громади.

Різниця вартості харчування відшкодовуватиметься  за рахунок Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні. До кінця поточного навчального року в закладах освіти-учасників проєкту здійснюватиметься дворазове харчування.

Перелік закладів освіти-учасників проєкту:

-гімназія-початкова школа № 4;

- гімназія-початкова школа № 7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова;

-гімназія «Звитяга»-початкова школа № 8;

-ліцей іноземних мов-гімназія № 9;

- ліцей-гімназія  № 12;

- гімназія-початкова школа № 15;

-природничо-математичний ліцей-гімназія № 16 ім. М.О. Кириленка;

-спеціальна школа № 19;

-опорний ліцей-гімназія № 20;

-гімназія-початкова школа № 22;

-Шкарівський опорний ліцей-гімназія;

- Терезинська гімназія-початкова школа.

Інші питання, розглянуті під час виконкому


Членами виконкому були ухвалені рішення про організацію поховання військовослужбовців – жителів Білоцерківської громади, які загинули захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки.

З метою приведення у відповідність до чинного законодавства регуляторних актів виконавчий комітет міської ради вирішив визнати таким, що втратило чинність своє рішення від 25 вересня 2018 року № 506 «Про затвердження вартості послуг по приватизації державних квартир (будинків)».

Члени виконавчого комітету затвердили склад комісії з визначення місця розташування контейнерних майданчиків в районах забудови на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Прийнято рішення про демонтаж самовільно встановленого металевого гаража, розташованого на прибудинковій території будинку №26 по вул. М.Леонтовича в м. Біла Церква. Зауважимо, що від мешканців вищезазначеного будинку надійшло колективне звернення щодо перевірки законності встановлення цієї споруди. Інспекцією з благоустрою здійснено обстеження та з’ясовано, що металевий гараж встановлено самовільно та незаконно. Він використовується без документів, його власник невідомий. Відтак, Інспекції з благоустрою доручено провести демонтування цієї споруди.

Крім того, також було:

  • надано дозвіл на розміщення об’єкта зовнішньої реклами суб’єкту підприємницької діяльності, присвоєно адресу об’єкту будівництва;

  • погоджено проведення низки заходів культурного та освітнього напрямків;

  • внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 29 березня 2023 року № 244 «Про утворення Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та забезпечення ґендерної рівності на території Білоцерківської міської територіальної громади, затвердити її склад та положення». Рішенням затверджено новий склад Координаційної ради;

  • розглянуто ряд опікунських та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

  • Фото