Розвиток медицини – одне з пріоритетних завдань місцевої влади. Пресконференція міського голови

|  17. 01. 2024

16 січня Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий провів пресконференцію для представників засобів масової інформації, під час якої поінформував про роботу місцевої влади щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Розпочинаючи пресконференцію, Геннадій Дикий зупинився на пріоритетних завданнях, які ставила перед собою місцева влада протягом 2023 року. Зокрема це галузь медицини, а саме закупівля додаткового обладнання для діагностики та лікування пацієнтів, аби жителі громади мали змогу отримати якісне та швидке лікування. 

Для Міської лікарні №1 було придбано ангіограф вартістю майже 18 млн грн, що дасть змогу виконувати операції для хворих на серцево-судинні захворювання. 

«Свого часу ці функції виконували на ангіографі, придбаному за приватні кошти, і його демонтували власники, – розповів Геннадій Дикий. – Для роботи на новому обладнанні лікарі Міської лікарні №1 пройшли навчання, стажувалися в інших містах, мали досвід у проведенні таких операцій. Звісно, встановлення обладнання потребує певного часу. Але, сподіваюся, навесні цього року воно вже має запрацювати повноцінно, і людям, яким потрібно провести стентування, не доведеться їхати до Києва – такі операції можна буде зробити на базі Міської лікарні №1». 

Також для Міської лікарні №1 за 500 тис. грн був придбаний аудіометр, який, зокрема, може використовуватися для діагностики захворювань у людей, які зазнали контузії та частково або повністю втратили слух. Також для цієї ж лікарні придбали потужний дефібрилятор вартістю майже 300 тис. грн.

Більш потужний ангіограф був придбаний для Міської лікарні №2 – за державною програмою. У зв’язку з цим перед місцевою владою постало завдання облаштувати спеціальне приміщення – не тільки операційну, але й палату підготовки пацієнтів до операції, а також палату інтенсивної реабілітації після оперативного втручання. Це достатньо великий об’єкт, на який з міського бюджету в минулому році було виділено близько 22 млн грн.

«Роботи вже практично завершені і проводиться підготовка для встановлення самого ангіографа, – відмітив Геннадій Дикий. – Обладнання використовуватиметься для проведення операцій, які пов’язані з нейрохірургією. У Міській лікарні №2 працює одне з найкращих інсультних відділень в Україні, у якому лікуються пацієнти не тільки з нашого міста, але й із інших міст у радіусі 100 км від Білої Церкви. Нове обладнання дасть можливість нашим лікарям ще більш ефективно лікувати людей». 


Геннадій Дикий також розповів, що за рахунок коштів з місцевого бюджету для інсультного відділення Міської лікарні №2 було закуплено два нових апарати штучної вентиляції легень. 

Крім того, близько 12 млн грн було виділено для Білоцерківського військового госпіталю на ремонт та облаштування Центру реабілітації наших захисників. Звернення від командира військової частини надійшло наприкінці року, кошти були виділені ще в минулому році. Ще 4 млн грн додатково виділили на придбання необхідного обладнання Центру. 

«Це специфічне обладнання, тому саме лікарі-реабілітологи визначатимуть, яким воно має бути. Сподіваюсь, що вже до кінця весни цей реабілітаційний центр має розпочати свою роботу», – наголосив Геннадій Дикий.