«Кроки до допомоги» жертвам домашнього або гендерно зумовленого насильства

|  04. 12. 2023

4 грудня в Білій Церкві відбулася активність «Кроки до допомоги» в рамках Всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

Організаторами заходу виступили управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, поліцією та Білоцерківським міським центром соціальних служб.

Такі активності відбуваються у містах України, які є учасниками проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Біла Церква також є учасником цього проєкту й активно долучається до всіх заходів.

Заступник міського голови Катерина Возненко наголосила, що кожен житель міста може пройти маршрутом «Кроки до допомоги» спільно з людьми, які стали жертвами домашнього насильства, отримати відповідну інформацію щодо отримання допомоги, якої вони потребують.

Людмила Севериненко, директор Білоцерківського міського центру соціальних служб, розповіла, що «Кроки до допомоги» – це маршрут для постраждалих осіб від домашнього насильства, з метою надання їм необхідної допомоги. Вздовж алеї на бульварі Олександрійському було встановлено 8 інформаційних табличок з QR-кодами, перейшовши за яким можна знайти всю необхідну інформацію.

Маршрут «Кроки до допомоги» розпочинається біля знаку «Я люблю Білу Церкву», б-р Олександрійський, 44/2. Фініш такого маршруту знаходиться біля скульптури «Лейла», яка симоволізує свободу жінки. Також поруч знаходиться приміщення Центру соціальних служб, який надає допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства.

Під час заходу в наметах мобільної бригади та Національної поліції всі бажаючі могли отримати інформаційні матеріали щодо можливостей отримання допомоги у випадку домашнього насильства, світловідбиваючі браслети з QR-кодами та повітряні кульки.

У рамках проєкту працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги для постраждалих від домашнього насильства. Також на базі центру працює телефон психологічної підтримки: 5 800 501 686.

Вікторія Геник, керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги в Білоцерківській міській територіальній громаді, зауважила, що у випадку домашнього насильства особа, яка стала його жертвою, може знайти інформацію про можливості отримання допомоги, перейшовши за QR-кодом та зателефонувавши за номером мобільної бригади м. Біла Церква (095 338 49 62), анонімно отримати консультацію або фахівця із соціальної роботи, або психолога.

Також можна звернутися по допомогу до Білоцерківського міського центру соціальних служб (б-р Олександрійський, 113).

У разі необхідності консультування також проводяться за місцем перебування особи, яка стала жертвою домашнього насильства.

У заході взяли участь представники громадськості, студентська молодь, журналісти місцевих ЗМІ.


>>> Більше світлин <<<