Відбулося обговорення тарифів на послуги Будинку урочистих подій

|  01. 12. 2023

1 грудня відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проєкту регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій». 

Засідання провела заступник міського голови Катерина Возненко. Вона наголосила, що проєкт регуляторного акта щодо зміни тарифів на платні послуги, які надає Будинок урочистих подій, був розроблений у зв’язку з тим, що діючі тарифи на платні послуги, які були затверджені рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 25 травня 2021 року № 320, станом на 01.01.2024 року є збитковими і не покривають фактичних витрат підприємства на їх надання.

Директор КП БМР «Будинок урочистих подій» Сергій Беркут під час заходу зауважив, що перегляд тарифів зумовлений високою вартістю комунальних послуг, зокрема теплопостачання, зростанням мінімального рівня заробітної плати, а існуюча вартість послуг не відшкодовує реальних витрат підприємства.

Бухгалтер КП БМР «Будинок урочистих подій» Євгенія Хворостяна зазначила, що у зв’язку з пандемією Covid-19 та початком повномасштабного вторгнення кількість урочистих подій значно зменшилася, а обсяги витрат підприємства за основними напрямками, навпаки, зросли.

Отже, зміна тарифів КП БМР «Будинок урочистих подій» зумовлена такими чинниками:

- фінансово-господарська діяльність Комунального підприємства Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій (станом на 01.10.23 збитки підприємства становлять 92,4 тис.грн);

- зростання фактичних витрат в порівнянні з витратами в діючих тарифах платних послуг, зокрема:

- підвищення мінімальної заробітної плати до 7100 – з 01 січня 2024 року (зростання становить 18,3%) та до 8000 грн, починаючи з квітня 2024 року, що на 33,3% більше, порівняно з мінімальною зарплатою станом на травень 2021 року (6000 грн);

- зростання вартості матеріалів, енергоносіїв, комунальних послуг у порівнянні з витратами в діючих тарифах тощо.

Тож у разі прийняття відповідного рішення підприємство отримає економічно обґрунтовані тарифи, а населення – своєчасні, якісні і в повному обсязі послуги.

Ознайомитися з проєктом рішення виконавчого комітету міської ради можна на офіційному сайті Білоцерківської міської ради за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/849_pro_vstanovlen...