Відбулося засідання 47 сесії Білоцерківської міської ради

|  30. 11. 2023

30 листопада відбулося засідання позачергової 47 сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання. Під час засідання було розглянуто більше 260 питань.

Підтримка обороноздатності нашої країни, захисту та безпеки громадян

Першими, у закритому режимі, було розглянуто блок питань щодо підвищення обороноздатності нашої країни та безпеки громадян. На цей напрямок на сесії додатково виділили 23,6 млн. грн.

Мобільна бригада - для протидії домашньому насильству

Аби забезпечити постійне функціонування Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства у нашій громаді - депутатами було внесено зміни в додаток до рішення Білоцерківської міської ради від 05 січня 2021 року №98-07-VІІІ «Про зміну найменування Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та затвердження Положення про Білоцерківський міський центр соціальних служб шляхом викладення його в новій редакції».

Також цим рішенням, до штатного розпису центру соціальних служб буде введено 2 штатні одиниці, а саме: фахівець із соціальної роботи та психолог, які будуть виїжджати на випадки домашнього насильства.

Робота щодо залучення інвестицій у Білоцерківську громаду

У ході засідання депутати міської ради прийняли рішення про звільнення зі сплати земельного податку за земельні ділянки, що входять до складу території індустріальних парків, включених до Реєстру індустріальних парків. Рішення набере чинності з 01 січня 2024 року та діятиме протягом року.

Крім того, депутати затвердили Програму залучення інвестицій, поліпшення інвестиційного клімату та розвитку міжнародного співробітництва в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки.

Програма передбачає реалізацію у громаді наступних пріоритетних завдань:

-дотримання та забезпечення принципу «влада йде за інвестором» та організація проактивної діяльності щодо залучення інвестицій у громаду;

-підтримка прозорого інвестиційного середовища та рівних умов для інвесторів;

-просування інвестиційного потенціалу громади, в тому, числі маркетингового забезпечення формування позитивного інвестиційного іміджу;

-залучення інвесторів до реалізації актуальних інфраструктурних проєктів, що мають значний вплив на розвиток громади;

- співробітництво з міжнародними фінансово-кредитними організаціями та донорами, поглиблення міжнародної співпраці, зокрема, з муніципалітетами європейських країн та ін.

Затверджено вимоги до облаштування майданчиків для паркування

Міська рада затвердила Вимоги до облаштування майданчиків для паркування транспортних засобів на території нашої громади.

Дані вимоги регламентуватимуть організацію діяльності та утримання в належному стані майданчиків для паркування транспортних засобів з урахуванням норм і стандартів у сфері благоустрою населених пунктів, Правил дорожнього руху, державних будівельних норм тощо.

Передбачається, що Вимоги забезпечуватимуть функціонування на території нашої громади єдиної політики з питань нормативного регулювання, організації, функціонування, ціноутворення, координації і контролю у сфері паркування та впровадження системи автоматизованого платного паркування. Зокрема, вони покликані підвищити безпеку дорожнього руху, збільшити простори для пішоходів; усунути перешкоди у роботі громадського транспорту та поліпшити пропускну спроможність проїзних частин вулиць тощо.

Використання бюджетних коштів департаментом ЖКГ перевірять

Депутатами було прийнято рішення створити Тимчасову контрольну комісію міської ради з питань перевірки управління бюджетними коштами ДЖКГ БМР під час дії правового режиму воєнного стану (далі - Тимчасова контрольна комісія). В тому числі буде перевірено діяльність Департаменту щодо досягнення цілей, завдань і конкретних результатів та забезпечення ефективного, результативного і цільового використання бюджетних коштів.

Обрано й її персональний склад у кількості 9 депутатів, головою - Назара Коваленка.

Після шести місяців роботи Тимчасова контрольна комісія має подати на розгляд Білоцерківської міської ради звіт.

Встановлено пільгову плату за оренду приміщень

На виконання місцевої ініціативи, яка надійшла до виконавчого комітету 24 листопада 2023 року за № 20/02-23, депутати міської ради прийняли рішення встановити пільгову плату за оренду нежитлових приміщень на 2024 рік.

Зокрема 1 грн на рік за оренду приміщень сплачуватимуть громадські організації соціального спрямування:

- НВП «Інвапром» (приміщення за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 17);

- Білоцерківське міське товариство інвалідів «Фенікс» (за 2 приміщення, що знаходяться за адресами: вул. Героїв Небесної Сотні, 7 та п-т Незалежності, 55).

Бюджетні питання

Під час сесії були внесені зміни до рішення міської ради від 28 грудня 2022 року № 3391-36-VІІІ "Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік"

Збільшено видатки:

- Управлінню охорони здоров’я на 9,6 млн. грн на виконання Цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради, з них (на придбання медичного обладнання – 1, 6 млн грн; на реконструкцію приміщення під розміщення стаціонарної ангіографічної системи у міській лікарні № 2 – 8 млн грн).

- Управлінню фінансів Білоцерківської міської ради – 23,6 млн грн (на Комплексну програму профілактики злочинності, зміцнення законності та правопорядку на території Білоцерківської МТГ на 2023 рік – 2,1 млн грн; на Програму надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління ЗСУ, які розташовані на території Білоцерківської МТГ на 2023 рік – 21, 5 млн грн).

- Департаменту ЖКГ Білоцерківської міської ради – 19,6 млн. грн. (на надання безповоротної фінансової підтримки КП БМР «Підприємств готельного господарства» на 2023 рік – 0,5 млн грн – внески до статутного капіталу суб’єктів господарювання; на Програму надання безповоротної фінансової підтримки шляхом поповнення статутного капіталу КП БМР «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління» на 2123 рік – 5, 2 млн грн.; на Програму надання безповоротної фінансової підтримки КП БМР «Світанок» на 2023 рік – 1,75 млн грн на поповнення обігових коштів для розрахунків за спожиту електроенергію; на Програму надання безповоротної фінансової підтримки КП БМР «Білоцерківтепломережа» на 2023 рік – 12,18 млн. грн – на поповнення обігових коштів для розрахунків за спожиті енергоносії).

- Виконавчому комітету Білоцерківської міської ради – 7,1 млн.грн. – на виконання заходів Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки; 1,8 млн.грн. – на виконання заходів Програми розвитку електротранспорту м. Біла Церкви на 2021-2025 роки – внески до статутного капіталу КП БМР «Тролейбусне управління».

Видатки проведено за рахунок перерозподілу бюджетних призначень по головних розпорядниках та зменшення обсягу резервного фонду місцевого бюджету.

Ще одним рішенням було передано з бюджету Білоцерківської міської територіальної громади до обласного бюджету Київської області кошти у вигляді субвенції з місцевого бюджету в сумі 2 млн грн на поточний рік на надання фінансової допомоги комунальному підприємству Київської обласної ради «Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П.К.Саксаганського».

Затверджено ряд цільових програм:

  • Програми щодо провадження енергоефективності

З метою реалізації державної політики у сфері енергозбереження, підвищення ефективності впровадження комплексних енергозберігаючих заходів у житловому фонді міська рада затвердила дві Програми, які створюють привабливі умови та сприяють залученню ОСББ громади до проведення заходів з енергомодернізації будинків шляхом зменшення фінансового навантаження на мешканців ОСББ, за рахунок співфінансування енергоефективних заходів з бюджету громади.

Детальніше за посиланнями:

https://eefund.org.ua/sites/default/files/Програма%20ЕНЕРГОДІМ_в%20редакції%20від%2021.09.2023.pdf

https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/upravlinnia_i_viddily/viddil_enerhoefektyvnosti_bilotserkivskoi_miskoi_rady.html

  • Програма оздоровлення та відпочинку дітей Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Аналогічна програма діяла в попередній період, наразі її дію продовжено.

Основними завданнями Програми є:

- забезпечення змістовного відпочинку, оздоровлення, трудового і патріотичного виховання дітей, їх фізичного та духовного розвитку, реалізації індивідуальних здібностей і потреб дітей під час оздоровлення;

- збільшення кількості оздоровлених дітей, насамперед дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;

- розширення різноманітних форм організації відпочинку та оздоровлення дітей;

- максимальне використання місцевої оздоровчої бази;

- зміцнення матеріально-технічного та фінансового стану наявної оздоровчої бази;

- створення умов для оздоровлення максимальної кількості дітей у період літнього відпочинку;

- забезпечена оздоровленням та відпочинком до 50% дітей шкільного віку.

Стовідсотково охопити послугами з оздоровлення га відпочинку:

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:

- дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також діти загиблих (померлих) осіб, визначених у частині першій статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- дітей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Не менше 55% - дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, дітей з інвалідністю, дітей з особливими потребами.

  • Програма охорони довкілля в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки

Планується, що мета Програми буде досягнута шляхом реалізації відповідних цілей і конкретних завдань, а саме:

- зменшення негативного впливу відходів, у тому числі непридатних та заборонених до використання хімічними засобами захисту рослин;

- подальше впровадження роздільного збирання побутових відходів;

- зменшення забруднення повітряного басейну;

- розчистка та упорядкування водних об’єктів;

- збереження та відтворення біорізноманіття на території Білоцерківської міської територіальної громади;

- благоустрій та озеленення на території Білоцерківської міської територіальної громади;

- формування екологічної культури населення.

  • Програма забезпечення пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості в Білоцерківській міській територіальній громаді «Безпечне житло» на 2024-2026 роки.

  • Цільова Програма «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2024-2025 роки.

  • Програма розвитку футболу Білоцерківської міської територіальної громади на 2014-2026 роки.

  • Програма забезпечення жителів Білоцерківської міської територіальної громади муніципальним житлом на 2024-2026 роки.

  • Програма розвитку земельних відносин Білоцерківської міської територіальної громади на 2024-2026 рр

Інші питання, розглянуті під час засідання сесії:

  •  - прийнято рішення про ліцензування провадження освітньої діяльності у сфері позашкільної освіти;

  •  - внесено зміни до Положення комунальної установи Білоцерківської міської ради «Білоцерківський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс» шляхом викладення його у новій редакції;

 - прийнято рішення про перейменування та внесення змін до установчих документів Комунального підприємства Білоцерківської міської ради « Служба приватизації державного житлового фонду»;

 - прийняті ряд рішень щодо надання безповоротної фінансової комунальним підприємствам міської ради: «Муніципальне шляхово - експлуатаційне управління», «Світанок», «Білоцерківтепломережа», «Підприємство готельного господарства», «Тролейбусне управління» та всенені зміни у відповідні програми щодо їх підтримки;

-розглянуто ряд майнових, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Фото

  •