Маємо завдання - зробити нашу громаду вільною від домашнього насильства

|  22. 11. 2023

21-22 листопада 30 представників громад-партнерів проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» зустрілися у Києві, щоб разом обговорити шляхи подолання домашнього насильства та проаналізувати позитивні практики, які вже діють у громадах. Від нашої громади у заході взяла участь заступниця міського голови Катерина Возненко. 

Учасники мали можливість обмінятися досвідом та обговорити спільні проблеми. Зокрема, зупинились на питаннях:

- функціонування в громадах вже створених сервісів допомоги постраждалим та запровадження нових;

- необхідність формування нульової толерантності до насильства та проведення відповідних інформаційно-просвітницьких кампаній у своїх громадах;

- реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому й гендерно зумовленому насильству в українських містах і громадах; 

- удосконалення співпраці ключових сторін та реагування на нові виклики, що пов’язані з війною.

Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з GBV Асоціація експертів та за підтримки Урядів Канади та Великої Британії.

Сподіваємось цей текст ви читаєте в безпеці, але якщо вам потрібна допомога - переходьте за посиланням, тут є всі контакти служб, які вам допоможуть.

Нагадуємо, що в нашій громаді діє Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства - це група фахівців, які виїжджають на всі випадки домашнього насильства по відношенню до дітей чи у присутності дітей, контактний телефон тел. +38 (095) 338-49-62, пн – сб, 8.00 - 20.00.


>>> Більше світлин* <<<

* Фото - Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine