«Ринкові консультації» - попередні маркетингові дослідження замовника для належного дотримання принципів здійснення закупівель

|  17. 11. 2023

Відтепер на офіційному сайті Білоцерківської міської ради діє рубрика «Ринкові консультації».

У рубриці будуть з’являтися оголошення (анкети, запити, запрошення до обговорення, запити комерційних  пропозицій  тощо) з описом необхідних та бажаних вимог до предмета закупівлі. 

Підприємці, зі свого боку, матимуть можливість надавати комерційні пропозиції щодо вартості товарів, робіт та послуг, а також зауваження або рекомендації щодо технічних вимог до предмета закупівлі та кваліфікаційних критеріїв.

Такі консультації дозволять замовникам більш об’єктивно визначити оптимальні вимоги до предмета закупівлі, беручи до уваги актуальні пропозиції ринку, та визначити обґрунтовану очікувану вартість. 

Крім того, це полегшує роботу з підготовки якісної тендерної документації та дозволяє залучити більшу кількість потенційних учасників на тендер. 

Слід зазначати, що РОЗМІЩЕННЯ таких повідомлень (анкет, запитів запрошень) не призводить до виникнення зобов’язань у замовника щодо надання переваг учасникам ринку, що брали участь у ринкових консультаціях. 

Тож, запрошуємо підприємців слідкувати за рубрикою «Ринкові консультації». Тут ви дізнаєтесь про заплановані закупівлі і, відповідно, зможете запропонувати свої товари, роботи чи послуги та завчасно підготуватися до закупівлі.