Жага до перемоги народжується в спорті

|  02. 10. 2023

29 та 30 вересня у нашому місті тривав відкритий чемпіонат Білоцерківської міської територіальної громади з вільної та греко-римської боротьби. Протягом двох днів захід зібрав до участі близько 400 спортсменів у складі 45 команд, які приїхали з 35 міст України. Це м. Київ та міста Київської, Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Одеської, Сумської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Хмельницької та Харківської областей, а також м. Запоріжжя.

З вітальним словом до присутніх звернулися: начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Олексій Копишинський, уславлені українські спортсмени – срібний призер Олімпійських ігор, віце-президент Київської обласної Асоціації спортивної боротьби, заслужений майстер спорту Валерій Андрійцев та заслужений майстер спорту, бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо, призерка Чемпіонату світу-2023 Ірина Коляденко.

Вони наголосили, що в непростих умовах сьогодення саме Білоцерківська громада приймає спортсменів з різних куточків Київщини та України, висловили вдячність Збройним Силам України за можливість проводити ці змагання, а юним спортсменам побажали старанно займатися вільною боротьбою, аби бути сильними та завжди перемагати. Також почесні гості закликали юних борців брати приклад з українських захисників, які щосекунди виборюють Перемогу та Мир для Української землі.  

Головним суддею змагань з вільної боротьби виступив Володимир Музиченко, з греко-римської – Григорій Житовоз.

Під час заходу присутні вшанували память захисників та захисниць, серед яких є і вихованці спортивних закладів Білоцерківської громади, що віддали життя задля Перемоги та Миру. Потім відбулися поєдинки спортсменів у різних вікових та вагових категоріях.

З числа білоцерківців переможцями та призерами Відкритого чемпіонату Білоцерківської громади з вільної боротьби серед юнаків та дівчат стали такі спортсмени. У ваговій категорії 26 кг Назар Жученко посів третє місце з Григорієм Караушем (м. Бориспіль); у ваговій категорії 35 кг друге місце посів Осман Гахраманов. У ваговій категорії 38 кг 1 місце здобув Лука Папіашвілі, на 3 місці – Даніїл Луцик (м. Біла Церква) та Дзюба Денис (м.Полтава). За крок до п’єдесталу пошани у цій ваговій категорії зупинився Влад Нагорний, здобувши 5 місце. У ваговій категорії 47 кг на третьому місці  Карпов Тимур та Безуглий Іван з м. Львів. Третю сходинку у ваговій категорії 85 кг виборов Назар Богданець.

Серед дівчат у ваговій категорії 54 кг третє місце виборола Діана Євсєєва, яка розділила цю сходинку з Анною Колесник (м.Чернігів). Третю сходинку у ваговій категорії 58 кг посіли Софія Алфьорова (м.Біла Церква) та Ангеліна Зінов’єва (м.Харків).

У Відкритому чемпіонаті Білоцерківської міської територіальної громади з греко-римської боротьби серед юнаків та чоловіків найкращі результати показали такі білоцерківські спортсмени. У ваговій категорії 22 кг перше місце посів Зураб Ломтадзе, друге – Гліб Рубан. У ваговій категорії 25 кг Тимофій Сербін посів третю сходинку. У ваговій категорії 33 кг Максим Поляков отримав «бронзу» змагань. У ваговій категорії 48 кг одразу два призери: друге місце виборов Тимофій Орехов, третє – Олександр Шкурда. У ваговій категорії 52 кг перше місце посів Олег Тимошенков, третє – Матвій Педченко, у ваговій категорії 57 кг на другому місці Нікіта Селегей, а третє місце посіли Артем Селегей та Алан Колумбегов з м. Київ.

У ваговій категорії 62 кг Білу Церкву прославили Артем Ковальов (І місце) та Артем Янічек (ІІ місце). У ваговій категорії 68 кг перемогу здобув Євген Волощенко. У ваговій Категорії 85 кг третє місце виборов Давид Бриндзя, який розділив цю сходинку з Назаром Фіщуком (м. Київ).

Переможцям змагань були вручені кубки, медалі, дипломи, нагороди від управління молоді та спорту міської ради, Київської Асоціації спортивної боротьби та Білоцерківської міської федерації вільної боротьби.

Фото