Станьте учасником конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

Дата : 
2023-09-25

Станьте учасником конкурсу «Вікі любить пам’ятки»

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 40 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією «Вікімедіа Україна».

Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

Конкурс триває з 1—31 жовтня 2023 року включно. Упродовж цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажують свої фотографії у Вікісховище. До першого грудня в кожній країні відбирають найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.

Фото та відео, завантажені в межах конкурсу, призначені зокрема для ілюстрування Вікіпедії — найбільшої онлайн-енциклопедії у світі. Документування нерухомої культурної спадщини завжди було, є і буде потрібним, але особливо це важливо в період повномасштабного російського вторгнення.

Детальніше про конкурс можна дізнатися за посиланням: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=1282059

Регламент за посиланням: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=4294832

Матеріали для поширення доступні за посиланням: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=4307112

(усі матеріали можна вільно використовувати для публікацій на сайтах чи у соцмережах).

Організатори конкурсу сподіваються, що щорічне проведення конкурсу «Вікі любить пам’ятки» не тільки дозволить зібрати велику кількість фотографій пам’яток, але й допоможе українцям пізнати забуті сторінки своєї історії, краще пізнати рідний край і спонукатиме бережно ставитися до надбань рідної культури.

Бажаємо успіхів! Все буде Україна!