Білоцерківських рятувальників привітали з професійним святом

|  15. 09. 2023

День рятівника — свято, яке відзначається в Україні щорічно 17 вересня.

У Білоцерківській громаді, напередодні професійного, свята відбулись заходи, аби привітати та вшанувати людей, чия професія об’єднує мужніх, сильних та відважних.

Вони завжди готові прийти на допомогу всім, хто опинився у біді. Запобігти і ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій, захистити здоров’я і життя людей, надати необхідну допомогу постраждалим.

«Я багато разів бачив вас під час виконання завдань. Як, ризикуючи власним життям, ви першими приходите на допомогу під час пожеж, повеней та інших надзвичайних ситуацій. Вражає й те, як ви миттєво та професійно приймаєте відповідальні рішення, від яких залежать добробут, здоров'я, а часто і життя людей. Ваша робота – це не просто праця - це справжнє мистецтво. Мистецтво порятунку людських життів!», - наголосив міський голова Геннадій Дикий та подякував рятувальникам за віддану,важку працю.

За поданням керівництва, Геннадій Дикий вручив рятувальникам Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України у Київській області відзнаки міського голови та грамоти Білоцерківської міської ради.

Міський голова Геннадій Дикий також привітав Аварійно - рятувальний загін спеціального призначення міста Біла Церква, який в цьому році відзначив своє 15-річчя. Його бійці готові рятувати людей на воді та на землі: під час підтоплень, буревіїв, скоєння дорожньо-транспортних пригод, виявлення вибухонебезпечних предметів тощо. Також рятувальники приймали участь у протиепідемічних заходах щодо запобігання поширення COVID-19. Після  повномасштабного вторгнення особовий склад АРЗ залучався до ліквідації наслідків ракетних ударів, розмінування деокупованих територій та організовували пункти життєзабезпечення після деокупації на території Київської області.

Вітаючи з професійним святом та ювілеєм, Геннадій Дикий побажав рятувальникам якомога менше тривожних викликів, прихильності долі  та якнайшвидшої перемоги над ворогом.

«Наша громада пишається тим, що такий загін знаходиться саме у нашому місті! Ви неодноразово допомагали ліквідовувати надзвичайні ситуації та їхні наслідки. Кожен ваш тривожний виїзд - це випробування вашої сили духу і професіоналізму. Також – це врятовані життя, здоров’я чи майно жителів громади чи області. Саме тому, коли постало питання про розширення, Білоцерківська міська рада виділила додаткове приміщення площею понад 1700 квадратних метрів», - зазначив міський голова.

Також, за поданням керівництва, Геннадій Дикий відзначив кращих рятувальників загону відзнаками міського голови та грамоти Білоцерківської міської ради.

Також в цей день рятувальники, почесні гості та жителі міста зібрались в парку Слави щоб вшанувати подвиг та поклалсти квіти до пам’ятного знаку пожежним та рятувальникам, які загинули при виконанні службових обов’язків. Хвилиною мовчання вони вшанували пам’ять про людей для яких честь, відвага, мужність і вірність своєму обов’язку були сенсом буття.

У заходах також взяли участь голова Білоцерківської районної військової адміністрації Ірина Старенька, митрополит Білоцерківський Преосвященний Євстратій ,начальник управління організації заходів цивільного захисту Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Київській області Максим Комісаров, yачальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Віктор Сподін.

Фото