Інформаційне повідомлення КП БМР «Білоцерківтепломережа»

Дата : 
2023-08-28

Інформаційне повідомлення

про намір здійснити встановлення тарифів на новий строк (на період з 01.10.2023 р. по 30.09.2024 р.), які були встановлені рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 29.11.2022р № 780 «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа»

24.08.2023р.

Відповідно до Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130, Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» інформує про намір встановлення на новий строк тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання в місті Біла Церква.

Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання  виконавчих органів міських рад належать  встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на теплову енергію (у тому числі її виробництво, транспортування та постачання), тарифів на послугу з постачання теплової енергії (крім тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, тарифів на комунальні послуги. які встановлюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг).

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 239 від 12.09.2018 року затверджено Порядок розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання.

Відповідно до ст. 20  Закону України «Про теплопостачання», тарифи на теплову енергію повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання  теплової енергії, тарифи є регульованими та встановлюються органами місцевого самоврядування у межах повноважень, визначених законодавством.   

Відповідно до п.11 «Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011р. № 869 із змінами, якщо протягом строку дії тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води обсяг витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності та/або наданням комунальних послуг, не змінився, то відповідні тарифи застосовуються ліцензіатом (суб’єктом господарювання) на підставі рішення уповноваженого органу, яким встановлено такі тарифи на новий строк.

 Керуючись Законом України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» та вимогами Порядку № 869 із змінами, КП БМР  «Білоцерківтепломережа» здійснила повний перегляд тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії, постачання теплової енергії, послугу з постачання теплової енергії для категорій споживачів: населення, бюджетні установи, інші споживачі та релігійні організації та постачання гарячої води для потреб бюджетних організацій, а також їх структуру на плановий період тривалістю 12 місяців з 1 жовтня 2022 року до 30 вересня 2023 року.

Встановлення (шляхом встановлення на новий строк) тарифів обумовлено наступними чинниками:

- виконання засад Постанови КМУ від 1 червня 2011 р. № 869;

- закінченням терміну дії тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), постачання теплової енергії, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для КП БМР «Білоцерківтепломережа»;

Разом з тим, наголошуємо, що на підставі Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх  функціонування» від 29.07.2020 року № 2479 зі змінами протягом опалювального періоду 2023/2024 років тарифи для споживачів категорії населення залишаються на рівні тарифів які застосовувались до 24.12.2022 року.

Питання, зауваження та пропозиції щодо вищенаведених тарифів на теплову енергію, виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії, постачання теплової енергії, послугу з постачання теплової енергії для категорій споживачів: населення, бюджетні установи, інші споживачі та релігійні організації та постачання гарячої води для потреб бюджетних організаці приймаються КП БМР «Білоцерківтепломережа»  за поштовою адресою: 09100 м. Біла Церква, вул. Мережна,3 та на електронну адресу підприємства [email protected] протягом 7 календарних днів з дати оприлюднення оголошення на офіційному веб-сайті  Білоцерківської міської ради.