ОГОЛОШЕННЯ про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу концептуальну пропозицію комплексного благоустрою території парка Слави у місті Біла Церква Київської області

Дата : 
2023-08-11

Управління містобудування та архітектури  Білоцерківської міської ради, відповідно до пункту 22 Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 № 2137, рішення виконавчого  комітеру Білоцерківської міської ради від 08 серпня 2023 року № 621, оголошує проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу концептуальну пропозицію комплексного благоустрою території парка Слави у місті Біла Церква Київської області (далі Конкурс).

Замовник та організатор Конкурсу – Управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради.

Тема конкурсу: розробка концептуальної пропозиції комплексного благоустрою території парку Слави у місті Біла Церква Київської області. визначення кращих проєктних пропозицій комплексного благоустрою, присудження їх авторам премій та визначення переможця конкурсу.

Мета Конкурсу:  отримання кращих архітектурних концепцій щодо: облаштування громадського простору меморіального комплексу з прив’язкою до існуючих монументів та розміщення нових присвячених до подій сьогодення; проєктних пропозицій ландшафтних та садово-паркових об’єктів та об’єктів монументального і монументально-декоративного мистецтва; композиційної узгодженості з урахуванням містобудівного значення місця розташування; комплексного благоустрою території, враховуючи та пов’язуючи його окремі структурні частини та історичні частини парку, зважаючи на  основні історичні події, які відбулися в місті Біла Церква, усунути символи радянської влади та комуністичного ладу; передбачити проектне рішення щодо продовження Алеї пам’яті Героям війни.

Терміни проведення Конкурсу: 11 серпня 2023 рік - грудень 2023 рік.

11 серпня 2023 року по 15 вересня 2023 року- подання Заявки на участь в Конкурсі

15 вересня 2023р., 16.00 год. – останній термін реєстрації учасників Конкурсу.

15 листопада 2023р., 16.00 год. – останній термін подачі конкурсних проєктів.

Листопад-грудень 2023р.-  засідання журі, визначення переможців конкурсу.

Оголошення переможця Конкурсу до 16 грудня 2023 року.

Для участі в Конкурсі автор  або авторський колектив має оформити заявку на участь у вигляді письмової заяви про намір взяти участь у Конкурсі із зазначенням прізвища, імені, по батькові автора або керівника та членів авторського колективу, поштової та електронної адреси, контактного номера телефону з підписом автора або керівника авторського колективу (бланк заяви  викладено в Додатку 1 до Програми та Умов).

Заявка на участь у Конкурсі подається поштою на адресу управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради: бул. Олександрійський, 75 приміщення 134, м. Біла Церква, Київська обл., 09117, з поміткою «заявка на конкурс  кращої  концептуальної  пропозиції комплексного  благоустрою  території парка Слави у м. Біла Церква Київської області» або на електронну пошту [email protected]  в сканованому вигляді. Контактний телефон – 0456351045. Проєкти, подані без заявки на участь, не зможуть взяти участь у Конкурсі та будуть представлені з поміткою «Поза Конкурсом». Вихідні дані та конкурсна документація надається зареєстрованим учасникам Конкурсу.

Заявка на участь подається з 11 серпня 2023 року по 15 вересня 2023 року (включно).

До участі у Конкурсі запрошуються громадяни України, юридичні особи, фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, як окремі фахівці так і авторські колективи у галузі містобудування, архітектори, монументального мистецтва, які на день його оголошення здобули освіту за відповідними спеціальностями (далі-Учасник).

До складу авторського колективу можуть входити студенти вищих навчальних закладів архітектурної галузі та фахівці в інших галузях. Кожен Учасник Конкурсу подає один конкурсний проєкт. Учасниками конкурсу не можуть бути члени журі конкурсу, та їхні близькі особи, відповідальний секретар конкурсу, залучені експерти, особи, які готували конкурсну документацію, а також особи, які безпосередньо пов'язані з замовником або членами журі виконанням трудових обов'язків.

Відповідний рівень професіоналізму Учасника підтверджується: чинним сертифікатом на виконання архітектурних та проєктних робіт Учасника; підтвердженим досвідом в галузі проєктування, реконструкції площ, скверів, парків та трансформації громадських просторів та реалізації власних проєктів у співпраці з підрядниками (на підтвердження такого досвіду учасник надає рекомендаційні листи, копії договорів, приклади робіт, фото реалізованих проектів тощо).

Реєстраційний внесок учасниками Конкурсу не сплачується.Відповідальний секретар Конкурсу: МИРОНЧЕНКО Людмила Анатоліївна, контактний телефон 045-63-51045. Офіційна електронна адреса[email protected].

Призовий фонд Конкурсу складає 445 000,00 грн.з урахуванням нарахувань та утримань, згідно чинного законодавства. Визначено 3 (три) премії за перші 3 призові місця та одну заохочувальну премію.

Склад журі конкурсу за посиланням. Конкурсні проєкти виконуються українською мовою. Немайнове авторське право на конкурсний проєкт належить автору (авторам) і охороняється згідно з Законами України «Про авторське право і суміжні права» та «Про архітектурну діяльність». Майнове авторське право премійованих проєктів із подальшим їх використанням переходить до управління архітектури та містобудування Білоцерківської міської ради, згідно з умовами цього конкурсу.

 

Т.в.о. Начальника управління

Містобудування та архітектури                              Вікторія ПАРХОМЕНКО

Додаток 1

Додаток 3