25 червня дитячому будинку сімейного типу родини Масло виповнилося 15 років!

|  11. 07. 2023

У  червні 2008 року, на базі прийомної сім’ї Масло Світлани  Василівни та Василя Володимировича, котрі проживають у с. Вільна Тарасівка, було утворено дитячий будинок сімейного типу.

Протягом 15 років у родині Масло  родинне тепло  та батьківську турботу отримували дітки, на долю яких випали складні випробування.

З цієї нагоди міський голова Геннадій Дикий висловив щирі слова подяки прийомним батькам: «За час функціонування дитячого будинку сімейного типу до вашого будинку було  влаштовано 34 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 5 дітей були усиновлені громадянами України.

Ви дали всім цим дітям любов, родину, прихисток, виховання. Сьогодні це справжній подвиг і приклад для всіх, адже це не робота. А спосіб життя і справжнє покликання. Міська рада та виконавчий комітет завжди підтримуватиме і допомагатиме вам.  Дякуємо вам».

Міський голова вручив родині нагрудний знак «Відзнака міського голови», подарунок та квіти.

Натепер у дитячому будинку сімейного типу виховується 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них одна особа досягла повноліття.

Прийомні батьки протягом усіх років добросовісно виконують свої обов’язки і дотримуються  умов передбачених договором про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу. Батьки-вихователі постійно співпрацюють з посадовими особами та іншими фахівцями у громаді, прислухаються до наданих рекомендацій, приділяють належну увагу вихованню, утриманню та навчанню дітей, задовольняють їх фундаментальні життєві потреби та забезпечують всім необхідним.

В дитячому будинку сімейного типу Масло створено середовище, яке є безпечним і комфортним для перебування дітей вихованців. Між батьками-вихователями та дітьми вихованцями сформована стійка емоційна прив’язаність, стосунки між ними теплі та дружні.

Вітаємо родину Масло зі святом та бажаємо здоров’я всій родині!

Фото