Безпека понад усе

|  26. 05. 2023

В цьому році за поданням управління освіти і науки Білоцерківської міської ради заплановано і виділено кошти з місцевого бюджету на встановлення автоматичної пожежної сигналізації у 12 навчальних закладах.

На сьогоднішній день вже виконані роботи на двох об’єктах, ще в семи монтаж вже розпочато.

24 травня міський голова Геннадій Дикий спільно з начальником Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС в Київській області Віктором Сподіним відвідали ліцей-гімназію №17 та дитячий садочок №11, де пожежна сигналізація вже функціонує.

Вказані заклади облаштовані:

- датчиками диму,

- панеллю пожежної сигналізації, яка отримує повідомлення про надзвичайну ситуацію і переводить систему в режим тривоги,

- звуковими сповіщувачами, які попереджають людей про можливу пожежу,

- світловими вказівниками, які вказують на шляхи евакуації.

Крім того, пожежна сигналізація підключена до мережі інтернет та сповіщає дітей та працівників закладу і про повітряну тривогу.

Ця сигналізація є дуже важливим елементом безпеки для навчальних закладів, оскільки дозволяє максимально швидко реагувати на можливу небезпеку та забезпечити якнайшвидшу евакуацію людей з приміщення.

Облаштування сучасних систем пожежної сигналізації в наших закладах вже триває близько п’яти років. Ці заходи убезпечать дітей та працівників від небезпеки, адже збільшують швидкість реагування на ту чи іншу надзвичайно подію. Зараз такий час, коли ми маємо працювати попри все, але в першу чергу максимально дбаючи про безпеку – зауважив міський голова Геннадій Дикий.

Віктор Сподін зазначив, що в розрізі Київської області зараз спостерігається позитивна динаміка щодо виконання вимог протипожежної безпеки в закладах комунальної власності саме Білоцерківської міської територіальної громади.

Встановлення пожежної сигналізації - це питання, в першу чергу, безпеки і життя наших дітей і трудових колективів. Тому монтажні роботи тривають. Заплановано, що ще 8 закладів в Білій Церкві, 1 у смт Терезине та 1 у с. Вільна Тарасівка до початку нового навчального року будуть обладнанні сучасною пожежною сигналізацією.

фотогалерея