Вшановано Великого Кобзаря

|  22. 05. 2023

22 травня у Білій Церкві відбувся захід з нагоди 162-ї річниці перепоховання великого сина українського народу - Тараса Григоровича Шевченка, адже  саме цього дня поета, художника, мислителя, справжнього сина України перепоховали на Чернечій горі біля Канева, так як хотів митець.

Цього дня, традиційно, аби  вшанувати пам’ять про Великого Кобзаря представники міської влади та громадськості поклали квіти до його погруддя. За дорученням міського голови Геннадія Дикого цю місію виконали його заступник Катерина Возненко та радник міського голови Микола Антонюк. 

Спадок, який залишив Тарас Шевченко понад два століття тому, є джерелом натхнення для багатьох поколінь українців.  Він був палким патріотом України, і сьогодні, як ніколи, актуальні пророцтва великого генія України, як ніколи в жилах українців оживає козацька кров, козацький дух.

Його вагому роль у патріотичному вихованні молоді та розвитку національної свідомості важко переоцінити. Його творчість і сьогодні  навчає нас любити рідну землю, берегти мову, розвивати культуру, відстоювати свою національну ідентичність та гідність.