Кожна дитина має право на родину

|  15. 05. 2023

15 травня весь світ відзначає Міжнародний день сім'ї. За багаторічною традицією, цього дня представники міської влади та спеціалісти Служби у справах дітей  та Білоцерківського міського центру соціальних служб вітають зі святом членів прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сімей патронатних вихователів Білоцерківської міської територіальної громади.

На сьогодні 41 дитина виховується в 5 прийомних сім'ях та 4 дитячих будинках сімейного типу, які функціонують в громаді і перебувають під постійним соціальним супроводженням Білоцерківського міського центру соціальних служб. Варто зазначити, що члени 3 ДБСТ та 1 прийомної сім'ї мають статус вимушено переміщених осіб і потребують особливої уваги та турботи. Спеціалісти Центру та Служби у справах дітей  надають всім прийомним батькам та батькам вихователям професійну допомогу у вирішенні соціальних, юридичних та психологічних питань, що постають в процесі виховання дітей, допомагають залагоджувати спірні питання,  забезпечують емоційну підтримку та щиро радіють успіхам членів прийомних сімей.

 Крім цього, при службі у справах дітей Білоцерківської міської ради створено        2 сім'ї патронатних вихователів, які професійно забезпечують тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дітей на період подолання дитиною, її батьками або іншими їх законними представниками складних сімейних обставин. В теперішній час патронатні вихователі опікуються 5 дітьми, забезпечуючи їм повноцінний розвиток та виховання.

Саме сімейне виховання забезпечує умови для формування гармонійної особистості, яка повністю соціалізована у суспільстві та має правильну модель сім'ї. Зважаючи на це, Білоцерківський міський центр соціальних служб та служба у справах дітей Білоцерківської міської ради продовжують шукати кандидатів в прийомні батьки та патронатні вихователі та готові надати вичерпну інформацію щодо створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та патронату над дитиною за адресами: бульвар Олександрійський, 113 тел. 04563-6-83-11 та вулиця Павла Скоропадського (колишня Першотравнева), 8 тел. 04563-5-15-58.

Вітаємо всіх з Міжнародним днем сім'ї і бажаємо міцного здоров'я, радості, миру, злагоди та сімейного затишку.