Свято для найрідніших

|  11. 05. 2023

 

В другу неділю травня, коли природа вже прикрасила Землю яскравими квітами та зеленню, відзначається свято найближчої, найріднішої і наймилішої для нас людини – День матері.

З цієї нагоди, напередодні свята, у центральній бібліотеці для дітей відбулося святкове дійство.

 

Розпрочинаючи захід, завідуюча бібліотекою Олена Корнієнко нагадала присутнім зворушливу історію виникнення свята. Ще в 1908 році молода американка Анна Джервіс виступила з ініціативою вшанування матерів. Цей день вона запропонувала у пам'ять про свою матір, яка передчасно пішла з життя. Анна довго писала листи в різні державні установи, зверталася до відомих осіб з ідеєю один день у році присвятити вшануванню всіх матерів. Зусилля дівчинки не були марними, і вже у 1910 році штат Вірджинія (США) першим визнав День Матері як важливий офіційний свято. Потім, крок за кроком, все більше штатів почали впроваджувати у себе це свято. Згодом ця гарна традиція перейшла і в практику інших країн. А із 1990 року свято матері відзначають по всій Україні.

 

Декламуванням віршів, музичними та театральними виступами дітки вітали своїх мам та бабусь.

 

На завершення заходу відбувся майстер-клас з виготовлення вітальних листівок, якими дітки привітають свої мам зі святом.

 

Не зважаючи на те, що в Україні триває повномасштабна війна, з року у рік це свято стає тільки актуальнішим. У перервах між тривогами, підсилене вірою у перемогу та великою внутрішньою силою кожної матусі, свято набуло небаченої до цього глибини.

 

Але лихі часи неодмінно минуть, і чудове материнське свято знову буде сповнене тільки теплом і радістю.

 

Не забудьте і ви цієї неділі привітати своїх найрідніших матусь зі святом.

Фотогалерея