На засіданні виконкому: розглянуто питання життєзабезпечення громади

|  09. 05. 2023

09 травня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Буде встановлено меморіальні дошки двом загиблим Героям

На жаль, сьогодні ми втрачаємо найкращих синів і дочок, через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Памʼять про білоцерківських Героїв, які загинули, захищаючи свободу та територіальну цілісність України, увіковічують у меморіальних дошках. У нашій громаді їх встановлюють на навчальних закладах, де вчилися Герої.

Із ініціативою щодо встановлення меморіальних дощок на честь свої випускників до виконавчого комітету звернулися Білоцерківський природничо-математичний ліцей-гімназія № 16 ім. М.О. Кириленка та Білоцерківська гімназія-початкова школа № 7 ім. генерал-полковника Г.Воробйова.

На фасаді ліцею-гімназії № 16 встановлять пам’ятну дошку Миколі Васильовичу Дмитруку,  а гімназії-початкової школи № 7 - Дмитру Іллічу Румянцеву. 

Утворено Координаційний центр – орган, орган, який визначатиме шляхи і способи вирішення проблемних питань внутрішньо переміщених осіб.

З метою ефективного розгляду проблемних питань внутрішньо переміщених осіб та захисту прав населення, що постраждало від військової агресії російської федерації проти України, виконавчий комітет міської ради утворив у Білоцерківській міській територіальній громаді Координаційний центр взаємодії з внутрішньо переміщеними особами при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради.

 

Доповідаючи питання керуюча справами виконавчого комітету міської ради Анна Олійник зауважила:  «З листопада 2022 року при виконавчому комітеті діяла робоча група з питань внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні держава декларує створення Координаційних центрів взаємодії з внутрішньо переміщеними особами. Тому, з метою виконання державного рішення та на виконання протоколу Білоцерківської військової районної адміністрації запропоновано створити відповідний Координаційний центр».

 Основними завданнями Координаційного центру є:

- сприяння координації діяльності з питань реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- визначення шляхів і способів вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- поширення інформації про діяльність Координаційного центру.

Координаційний центр відповідно до покладених на нього завдань має:

- проводити аналіз стану справ та причин виникнення проблем, що виникають під час реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

-  проводити моніторинг стану виконання завдань з реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- визначати шляхи і способи вирішення проблемних питань щодо реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- брати участь у розгляді та розробленні проектів актів з питань реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб;

- розробляти за результатами своєї роботи рекомендації та пропозиції щодо першочергових дій стосовно реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Свої засідання Координаційний центр проводитиме у разі потреби. Пропозиції та рекомендації напрацьовані ним  можуть бути реалізовані шляхом прийняття Білоцерківською міською радою чи її виконавчим комітетом рішення в межах чинного законодавства.

Рішенням затверджено Положення, згідно з яким діятиме Координаційний центр та склад органу у складі 13 осіб.

Погоджено проведення заходів на території  нашої громади

Члени виконавчого комітету погодили проведення додаткових заходів у приміщенні Будинку органної та камерної музики у травні 2023 року:  урочистого богослужіння на честь блаженної Єлизавети  Рози Чацької, звітних концертів сучасної школи вокалу «Мелодія» та Народного аматорського хору «Від серця до серця».

 

Також погоджено захід, який відбудеться  у  Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П.К. Саксаганського.

Погоджено проведення звітного концерту вихованців гуртків Центру творчості дітей та юнацтва Київщини  «Свято дитячих мрій «Календар щасливих дат», який відбудеться в приміщенні Білоцерківського природничо-математичного ліцею-гімназії № 16 ім. М.О. Кириленка.

Крім того, ще додатково у Будинку культури  «Росава» у травні буде проведено два заходи.

У дитячо-юнацькій спортивній школі №1 відбудеться Всеукраїнський майстерський турнір з боксу серед молоді пам’яті льотчика-космонавта П.Р.Поповича, його проведення погоджено Київській обласній федерації боксу.

Також погоджено проведення Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю серед учнів «Козацький гарт», ініціатором якого є Київське  обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Інші рішення, розглянуті під час засідання:

ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

-внесенно зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2021 року № 267 «Про створення комісії для здійснення обстеження доріг та дорожніх об’єктів» шляхом викладення його в новій редакції;

  • присвоєно адреси ряду об’єктів будівництва;
  • розглянуті проєкти рішень щодо використання комунальної власності, опікунських та інші питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 

фотогалерея