У Білоцерківській громаді вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

|  08. 05. 2023

8 травня Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті та примирення.  Другий рік поспіль українці відзначають цю памʼятну дату в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва рф.

Тож, аби вшанувати пам’ять тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни, у Білоцерківській громаді відбувся ряд пам’ятних заходів.

Хвилиною мовчання і покладанням квітів до Меморіального комплексу у Парку Слави, Білоцерківська громада на чолі з міським головою Геннадієм Диким віддала шану тим, хто поклав свої життя виганяючи нацистських окупантів з української землі.

«Сьогодні ми вклоняємося перед усіма, хто захищав рідну землю й світ від нацизму. Вшановуємо подвиг українського народу та його внесок у перемогу антигітлерівської коаліції. Проте, через багато десятиліть після закінчення Другої світової війни, темрява знову повернулася в Україну, повернулася на Білоцерківщину. Але ми маємо історичну пам’ять. Ми впевнились, що правда завжди перемагає. Ми віримо в те, що жодне зло не уникне відповідальності.

Ми все подолаємо, бо наші воїни, наші люди – нащадки тих, хто витримав, відродився і подолав нацизм. Мужність та відвага наших Захисників є прикладом для нас всіх. Дякуємо нашим військовим за захист, та вклоняємося пам’яті усіх полеглих українських героїв», - наголосив Геннадій Дикий.

Подвиг героїв, які загинули у російсько-українській війні вшанували покладанням квітів до стел з портретами Героїв на Алеї шани й пам’яті захисників. Також цього дня відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків «Скорботна мати» та «Висота 208,4 м». Пам’ятні заходи присвячені вшануванню жертв Другої світової війни також відбулися у селах громади.

Участь у заходах взяли заступники міського голови Катерина Возненко, Олег Усенко, керуюча справами виконавчого комітету Анна Олійник, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, начальник Білоцерківського районного управління поліції Михайло Пелех, депутати Білоцерківської міської ради, старости, члени виконавчого комітету та громадськість.

фотогалерея