«Немає кращої країни»  -виставка живопису Тетяни Фокіної

|  04. 05. 2023

04 травня відбулося відкриття персональної виставки живопису Тетяни Фокіної під назвою «Немає кращої країни».

Майже 40 полотен виконаних олійними фарбами розміщені у виставковому залі бібліотеки №5. Кожен бажаючий може помилуватися майстерністю художниці, роздивитися техніки, проаналізувати вдалість поєднання кольорів, відчути відображені настрої у картинах.

За роки свого творчого шляху Тетяна Миколаївна створила понад 500 картин, брала участь у понад 50 виставках, провела більше 30 персонал ьних виставок. Зокрема у Білій Церкві це п’ята персональна виставка художниці. Її роботи зберігаються у державних музеях, картинних галереях, приватних колекціях в Україні та за кордоном. Мисткиня ілюструє  літературні твори та разом із чоловіком розписала понад 40 приміщень, її роботи прикрашають затишні куточки вулиць, арки не тільки нашого міста. 

Розповідаючи про свою творчість художниця  зазначає, що почала малювати з раннього дитинства. Найбільше полюбляє зображувати пейзажі і квіти, адже надихає її краса навколишнього світу. 

Тетяна Фокіна не залишається осторонь проблем сучасності. Розуміючи цілющі можливості мистецтва проводить арт-терапії малюванням для переселенців, воїнів, які повернулися з війни. У 2015 році долучилася до проєкту, під час якого проводилися заняття і готова зараз надавати таку допомогу, бо має бажання та місце де проводити заняття. 

«Я лише пензлик в руках великого творця, який створив наш прекрасний світ. Якщо мій захват від всього побаченого мені вдається передати на полотні – я щаслива тим. Для мене важливо не загубити можливість передати навколишній світ, колись  мої роботи будуть спогадом про мене та нестимуть тепло, підійматимуть настрій людям», - каже Тетяна Фокіна.

   Під час відкриття виставки головний спеціаліст управління культури і туризму міської ради Алла Карабач вручила Тетяні Фокіній подяку від управління за високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у культурно-мистецьке життя Білої Церкви, активну громадянську позицію.

Як наголосила Алла Карабач, управління культури і туризму постійно працює у своїй сфері. Зокрема один з напрямків - виставкова діяльність об’єднала навколо себе великі кількість художників. З червня 2022 року управлінням було організовано 12 виставок.

У ході заходу свою музичну майстерність дарували учні школи мистецтв №4.

Бажаємо мисткині подальших творчих успіхів та натхнення!

Якщо ви маєте бажання поринути у світ мистецтва – завітайте на виставку.

Вона діятиме до 26 травня  у виставковому залі бібліотеки №5 (просп. Нежалежності , 55). Помилуватися роботами  БЕЗКОШТОВНО можна з понеділока по п’ятницю з 9.00 до 17.00. 

фотогалерея