Новий автомобіль для Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги

|  28. 04. 2023

 Питання, яке є болючим для всього цивілізованого світу. Питання, яке кривдники воліють замовчувати, а жертви бояться озвучувати, оскільки реакція суспільства інколи буває образливою і байдужою. Це питання стоїть особливо актуально саме зараз, коли навколо і так занадто багато стресових ситуацій, як для дорослих, так і для дітей.

Втім, Біла Церква обрала європейську модель розвитку, що дозволяє жертвам отримати різноманітну допомогу, як юридичну, так і психологічну.

У межах проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення ( UNFPA) "Міста і громади, вільні від домашнього насильства" в серпні 2022 року створена Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. За час її роботи здійснено 117 виїздів на випадки домашнього насильства, надано 803 соціальні послуги, в тому числі - 559 психологічних. Окрім того, Мобільною бригадою до обласного притулку для постраждалих осіб від домашнього насильства доставлено 5 жінок з дітьми.

Нещодавно працівники бригади отримали допомогу, яка дозволить ще швидше, а значить ефективніше реагувати на випадки домашнього насильства – автомобіль, закупівля якого стала можливою за підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги, а також за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерства соціальної політики.

Ми дуже сподіваємось що ні вам ні вашим дітям ніколи не знадобиться допомога такої бригади. Втім, ви маєте знати, що ви – не самі у вашій біді. Телефон мобільної бригади тел. +38 (095) 338-49-62.

Більше інформації на сайті Білоцерківської міської ради https://bc-rada.gov.ua/node/14155

 

Фото: Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine

фотогалерея