Готуємось до наступного опалювального сезону

|  25. 04. 2023

9 квітня в Білоцерківській громаді було завершено надскладний опалювальний період 2022-2023.

Нещодавно  на зустрічі з колективом КП "Білоцерківтепломережа" міський голова Геннадій Дикий подякував їм за роботу. Адже, попри всі обстріли, блекаути та гідроудари працівники змогли втримати систему опалення та, коли виникала критична необхідність, відновлювали її в найкоротші терміни.

"На наступний опалювальний сезон перед нами стоїть задача зробити систему опалення невразливою до зовнішніх факторів, тобто автономною і незалежною від можливих атак ворога та вимкнень електроенергії. Кожен з нас розуміє, що за теперішньої ситуації ми не маємо права розслаблятися ні на хвилину і бути готовими до будь-яких викликів", - зазначив Геннадій Дикий під час зустрічі.

Підготовка до наступного опалювального періоду 2023-2024 розпочалась майже одразу після завершення попереднього. І одним з напрямків підготовки до нього є заміна та ремонт трубопроводів. Щоб мінімізувати аварійні ситуації у наступному опалювальному сезоні потрібно проводити гідравлічні випробування мереж.

Гідравлічні випробування – це перевірка трубопроводів на міцність і щільність за допомогою подачі води під підвищеним тиском.

Така «діагностика» мереж допомагає виявити «тонкі» місця на трубопроводах і своєчасно провести ремонтні роботи в міжопалювальний період й підготувати тепломережі до посиленої роботи взимку.

Так, за інформацією КП БМР "Білоцерківтепломеража" 18 квітня, після проведення таких випробувань на одній з магістралей, були виявлені аварійні пошкодження ділянок трубопроводів. І робітники тепломережі  оперативно усувають виявлені на теплових мережах дефекти.

Крім того, 21 квітня відповідно до організаційно-технічних заходів по заміні теплових мереж, працівниками тепломережі була проведена планова заміна старих зношених труб на сучасні попередньоізольовані по вул. Скоропадського, 49. Ці заходи дозволять зменшити теплові втрати в мережах та підвищити надійність послуг теплопостачання.

Ці та інші ремонтні роботи необхідні і будуть тривати для того, щоб забезпечити надійне та безперебійне теплопостачання в оселі білоцерківців. 

Фотогалерея