Відбулося засідання виконавчого комітету

|  11. 04. 2023

11 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. У ході засідання було прийнято ряд важливих для життєзабезпечення громади рішень.

Великодні свята та поминальні дні у Білоцерківській громаді проводитимуться з обмеженнями

Виконавчий комітет затвердив рішення про організацію проведення Великодніх свят та поминальних днів на території Білоцерківської міської територіальної громади в умовах воєнного стану.

Доповідаючи питання, керуючий справами виконавчого комітету Анна Олійник наголосила, що відповідно до рішення Київської обласної військової адміністрації «Порядок проведення масових заходів на території Київської області в умовах правового режиму воєнного стану» встановлено ряд обмежень та вимог, зокрема, усі організатори масових заходів зобовְ’язані письмово, не пізніше ніж за 5 робочих днів, повідомляти виконавчий комітет про їх проведення.

Тож, згідно з прийнятим рішенням, проведення Великодніх богослужінь та освячення кошиків на території Білоцерківської громади має здійснюватися з дотриманням усіх вимог комендантської години (після 5 години ранку) та алгоритму дій при сигналі «Повітряна тривога». За можливості, здійснювати богослужіння в режимі «онлайн»

Також, в період з 22 по 25 квітня, на території Білоцерківської міської територіальної громади обмежено відвідування місць поховань. Відвідування кладовищ для спомину померлих рекомендовано здійснювати після закінчення дії вказаних обмежень.  

Такі обмежувальні заходи необхідні першочергово задля безпеки мирного населення відповідно до вимог воєнного стану.

Ознайомтесь з рішенням можна перейшовши за посиланням.

Розпочато підготовку до наступного опалювального сезону

Відповідним рішенням члени виконавчого комітету затвердили заходи з підготовки інфраструктури, що забезпечує теплопостачання у Білоцерківській громаді, до роботи в  наступний осінньо-зимовий період 2023-2024 рр. та  утворили відповідну робочу групу.

Зокрема, заходами передбачено:

- вжиття заходів, з метою виконання основних завдань цивільного захисту для проходження опалювального періоду 2023-2024 років в умовах воєнного стану, в разі виникнення реальної загрози руйнувань або пошкоджень об’єктів теплопостачання, можливої відсутності або обмеженого постачання природного газу та для аварійного теплозабезпечення у сфері житлово-комунального господарства.

- проведення загального огляду будинків, будівель, споруд,  інженерних мереж, що в них знаходяться, прибудинкових  територій і елементів благоустрою з визначенням технічного стану конструктивних елементів та інженерного обладнання;

- забезпечення виконання робіт з підготовки житлових будинків, будівель, споруд,   інженерних мереж, споруд  тепло-, водопостачання  і водовідведення, газопостачання, електропостачання, доріг та  об’єктів благоустрою громади до  початку опалювального періоду 2023-2024 рр.;

- забезпечення проведення  робіт  по запобіганню тепловтратам будівель та споруд, підготовку до експлуатації в зимових умовах опалювального періоду вентиляційного  та санітарно-технічного обладнання;

- виконання робіт, пов’язаних з прийняттям теплоносія -  герметизації інженерних вводів мереж, гідравлічне випробування систем центрального опалення, перевірка наявності первинних засобів пожежогасіння, стан димовентиляційних каналів;

- вжиття заходів щодо своєчасного проведення у повному обсязі розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово- комунальні послуги.

-створення нормативних запасів резервного палива та реагентів для водопідготовки на об’єктах теплового господарства громади.

- забезпечення здійснення систематичної координації роботи підприємств, установ, організацій, об’єднань Білоцерківської міської територіальної громади та постійного моніторингу виконання цих заходів вказаними підприємствами, установами, організаціями щодо питань підготовки до роботи в осінньо–зимовий період 2023-2024 років на території Білоцерківської громади, а також систематичне інформування населення про стан підготовки об’єктів соціально-культурного та житлового призначення Білоцерківської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років і раціональне використання енергоресурсів.

Підприємства, організації, установи, структурні  підрозділи Білоцерківської  міської ради зобов’язані забезпечити своєчасне  виконання вказаних заходів.

 Затверджено план основних заходів цивільного захисту Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік

Планом передбачається здійснення цілого комплексу заходів, зокрема:

-   удосконалення системи оповіщення населення;

-   оцінка стану готовності захисних споруд цивільного захисту;

-   організація та проведення тренувань для працівників підприємств, установ, закладів, які розташовані на території громади, у діях на випадок різних надзвичайних ситуацій

-    проведення заходів щодо популяризації культури безпеки життєдіяльності серед дітей, молоді, населення громади та ін.

 Інші питання, розглянуті під час засідання:

- затверджено план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на другий квартал 2023 року;

- внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету міської ради від 24 липня 2018 року № 329 «Про уповноваження посадових осіб комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» (зі змінами) на складання протоколів про адміністративні правопорушення» шляхом викладення його в новій редакції;

- погоджено проведення ряду спортивних заходів на території Білоцерківської громади

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на вулицях Сквирське шосе, 240, В’ячеслава Чорновола, 6 та по другому провулку Героїв Крут, 42А в місті Біла Церква.

- встановлено тарифи на платні послуги, що надаються комунальним закладом Білоцерківської міської ради «Льодовий стадіон».

- погоджено проведення благодійного концерту та майстер-класів для збору коштів на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України.

- розглянуто рішення щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами одному з підприємств громади;

- розглянуто ряд опікунських питань,  питань щодо захисту майнових  та житлових прав дітей, з яких були прийняті відповідні рішення.

фотогалерея