Молодіжна рада при Білоцерківській міській раді відновлює свою роботу

|  05. 04. 2023

27 лютого 2022 року сплив термін повноважень складу Молодіжної ради при Білоцерківській міській раді, затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради від  27 лютого 2020 року  № 5029-91-VII.

 Як і визначено Положенням, 15 грудня 2021  року виконавчий комітет міської ради своїм рішенням утворив ініціативну групу з підготовки проведення установчих зборів Молодіжної ради міста Біла Церква – консультативно-дорадчого органу з питань молодіжної політики.

Ініціативна група провела відповідну роботу і призначила установчі збори з формування складу Молодіжної ради при Білоцерківській міській раді  на  03 лютого 2022 року. Однак, через обмеження на проведення заходів під час пандемії котроновірусної хвороби, збори було перенесено.

17 лютого 2022 року Білоцерківська міська рада погодила Положення про Молодіжну раду при Білоцерківській міській раді (у зв’язку з утворенням Білоцерківської міської територіальної громади).

Після початку повномасштабного вторгнення цей процес було призупинено, а             20 березня 2023 року ініціативна група з підготовки проведення установчих зборів Молодіжної ради відновила роботу, провела засідання та призначила збори.

Отож, 05 квітня відбулися установчі збори щодо формування складу Молодіжної ради.

Начальник управління молоді та спорту міської ради Олексій Копишинський звернувся до кандидатів у Молодіжну раду:  «Мені приємно, що сьогодні тут присутні молоді активні люди, які зарекомендували себе у громадській діяльності, студентському, суспільному та волонтерському житті нашої громади. Ви у наш нелегкий час маєте мужність, сміливість і кожен на своєму місці наближаєте перемогу і сьогодні виявили бажання стати членом Молодіжної ради та генерувати нові ідеї, бути рушійною силою для розвитку молоді нашої громади. Дякую вам за вашу громадянську позицію, зичу сил та наснаги у вашій щоденній діяльності».

Відповідно поданих документів стати членами ради претендували 42 кандидати від громадських об’єднань, установ та організацій, закладів освіти, активних жителів Білоцерківської міської територіальної громади.

            Слід прийняти до уваги, що відповідно до Положення склад Молодіжної ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатів, які особисто присутні на установчих зборах. Кількісний склад Молодіжної ради визначається установчими зборами та не може становити більш як 35 осіб.

            Під час заходу всі претенденти презентували себе, повідомили, яку організацію представляють та окреслили напрямки, у яких вони планують працювати у разі, якщо стануть членами Молодіжної ради.

            Відтак, у ході заходу було визначено склад Молодіжної ради. Протокол зі списком новообраної молодіжної ради буде невдовзі оприлюднено на сайті міської ради.

            На зборах також було затверджено Положення про Молодіжну раду при Білоцерківській міській раді у новій редакції, погодженого рішенням сесії Білоцерківської міської ради від 17 лютого 2022 року № 2539-26-VIII.

фотогалерея