Відбулося  38 засідання сесії Білоцерківської міської ради

|  30. 03. 2023

30 березня відбулося  засідання тридцять восьмої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Депутат міської ради Геннадій Джегур, який зараз є військовослужбовцем – звернувся до колег

Депутат міської ради Геннадій Джегур, який нині проходить службу у 1129-му зенітному ракетному Білоцерківському полку, користуючись відпусткою, завітав на засідання сесії.

Він подякував міському голові, депутатському корпусу та членам виконавчого комітету за прийняття важливих рішень щодо підтримки наших військових частин та підвищення обороноздатності країни. Окремо Геннадій Джегур подякував волонтерам, жителям громадим та діткам,  які щодня допомагають нашим військовим та разом зі збройними силами наближають нашу перемогу.

 

Про звернення Білоцерківської міської ради до Міжнародного олімпійського комітету щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх

25 січня 2023 року на засіданні Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету оприлюднено пропозиції про допуск до міжнародних спортивних змагань, у тому числі до Олімпійських ігор, російських та білоруських спортсменів.

Міжнародний олімпійський комітет пропонує дозволити їм участь за умови, що вони відкрито не виступають проти миротворчої місії комітету.

 У зверненні місцевих депутатів йдеться, що допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань у час, коли триває війна російської федерації, спрямована на знищення Українського народу та Української держави, стане неприхованою підтримкою цієї війни.

Слід розуміти, що росія та білорусь схильні в будь-який спосіб створювати хибне уявлення про справжню мету своєї політики, використовуючи спортсменів, як ідеологічну зброю для реалізації своєї ганебної пропаганди, підсилення бойового духу російської армії та зомбованого російського народу і впливу на рішення інших держав щодо підтримки України у боротьбі за свою Свободу та Незалежність та Європейський вибір.

Тому своє звернення депутати міської ради направлять до Міжнародного олімпійського комітету  з метою отримання дієвої реакції міжнародної спільноти на ескалацію загрози щодо України з боку країн-агресорів.

 Звернення депутатів Білоцерківської міської ради щодо вирішення житлових питань внутрішньо-переміщених осіб

Депутати одноголосно підтримали звернення до Прем'єр-міністра України, Міністра освіти і науки України,  т.в.о. голови Київської обласної адміністрації та голови Київської обласної ради з пропозиціями, які б дали можливість забезпечити першочергові гуманітарні та житлові потреби для захисту та допомоги внутрішньо переміщеним та іншим постраждалим особам.

Зокрема, у зверненні зазначається, що понад 10 мільйонів українців вимушено покинули свої домівки через збройну агресію росії проти нашої країни. З них 6,5 мільйонів залишилися в Україні та оселилися в більш безпечних регіонах держави. Більше 16 тисяч громадян зареєстровані в місті Біла Церква, як внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток на території громади.

Житлових приміщень комунальної власності для вимушених переселенців немає. Громадяни змушені винаймати житло для своїх родин в приватних осіб, але і ці можливості є обмеженими.

Разом з цим в місті є ряд закладів вищої та професійної освіти на балансі яких є гуртожитки. Через пандемію, військовий стан, гуртожитки не заселені або заселені частково. Гуртожитки є державною власністю та перебувають в оперативному віданні навчальних закладів. Так, в придатному стані для проживання є 15 гуртожитків, які є на балансі 8-ми закладів вищої та професійної освіти, що функціонують у Білій Церкві.

Білоцерківська міська рада просить проаналізувати стан заселення гуртожитків та прийняти окрему постанову уряду щодо створення на їх базі фонду житлових приміщень для тимчасового проживання осіб з числа ВПО, надати право адміністрації навчального закладу використовувати для цих потреб гуртожитки повністю чи частково.

В місті Біла Церква на вул. Росьовій розміщена будівля студентського гуртожитку балансоутримувачем якого є «Білоцерківський професійний ліцей», яка не використовується за цільовим призначенням більше 20 років, знаходиться в аварійному стані і потребує повної реконструкції. Гуртожиток має площу 2415,1 кв. м. (100 кімнат).

Тож, Білоцерківська міська рада просить передати вказану будівлю до комунальної власності територіальної громади міста Біла Церква для реконструкції під житло для внутрішньо переміщених осіб. Гарантуємо виділення коштів на реконструкцію гуртожитки під тимчасове житло.

Встановлено пільгову плату за оренду нежитлових приміщень

Своїми рішеннями депутати міської ради встановили Київській обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву «Промінь» з велоспорту м. Біла Церква та Білоцерківському приватному ліцею «Міцва-613» пільгу за оренду приміщень на поточний рік, яка становитиме по 1 грн в рік.

Внесено зміни до рішення міської ради від 28 грудня 2022 року № 3391-36-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік»

Даним рішенням збільшено видаткову частину бюджету громади на 17,5 млн грн за рахунок коштів, які виникли, як залишок, станом на 1 січня поточного року на рахунках міського бюджету. Ці кошти будуть спрямовані по кількох напрямках:

- Управлінню соціального захисту населення на програму «Турбота» (2 млн. грн як матеріальна допомога громадянам, у яких було зруйноване житло, внаслідок російської агресії) та 500 тис. грн – на Програму  підтримки Захисників та Захисниць (на відшкодування витрат на поховання загиблих);

- 15 мільйонів гривень спрямують на реконструкцію приміщення у лікарні №2 де буде розміщено ангеограф.

Про зміни, які внесені у діючі Програми:  

✅ внесені зміни в додаток до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3401-36-VIII «Про затвердження Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки» (зі змінами);

  • ✅ внесено зміни в додаток до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3400-36-VIII «Про затвердження Програми національного спротиву Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік» (зі змінами)
  • внесено зміни  до рішення Білоцерківської місткої ради від 28 січня 2021 р. №250-08-VІІІ « Про затвердження Програми  використання коштів, передбачених у бюджеті Білоцерківської міської територіальної громади на забезпечення діяльності депутатів міської ради на 2021-2023 роки».

Нагадаємо, що Програма врегульовує використання коштів, передбачених на забезпечення діяльності депутатів міської ради, які спрямовуються на надання матеріальної допомоги жителям Білоцерківської міської територіальної громади.

Матеріальна допомога може надаватися на лікування громадян та в зв’язку зі скрутним матеріальним становищем внаслідок настання непередбачуваних обставин, а саме: небезпечної події чи надзвичайної ситуації, внаслідок яких завдано шкоду здоров’ю або збитки майну заявника, які призвели або можуть призвести до порушення нормальних умов життєздатності заявника (катастрофа, пожежа, стихійне лихо, епідемія, аварійність та пошкодження житла, газо-, електропостачання тощо).

Депутат міської ради на підставі поданої заяви та доданих до неї документів готує звернення про виділення коштів зі свого депутатського фонду із зазначенням визначеної суми допомоги. В подальшому, організаційний відділ міської ради приймає та перевіряє письмове звернення депутата міської ради та доданих до нього документів на отримання матеріальної допомоги.

  • ✅ внесено зміни до Програми забезпечення жителів Білоцерківської міської територіальної громади муніципальним житлом на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 29 квітня 2021 року № 584-12-VIII.
  • внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 29 квітня 2021 року № 582-12-VІІІ «Про затвердження Комплексної Програми всебічного розвитку дітей та молоді з особливими освітніми потребами, у тому числі з аутизмом і синдромом Дауна та підтримки їхніх сімей на 2021-2023 роки».

Зокрема, внесено зміни до розділу щодо фінансового та ресурсного забезпечення Програми, а саме передбачатиметься, що фінансування Програми здійснюватиметься в межах видатків, затверджених на відповідний рік у бюджеті Білоцерківської міської територіальної громади, та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

  Крім того, скориговано розмір видатків, призначених для відзначення та нагородження переможців і учасників заходів, які проводяться Комунальним закладом позашкільної освіти Білоцерківської міської ради Об’єднанням клубів за місцем проживання «Дивосвіт».

До переліку виконавців заходів Програми внесено Об’єднання клубів за місцем проживання «Дивосвіт», а до заходів додано  такі напрямки  як: організація заходів, конкурсів, майстер-класів для дітей та молоді з інвалідністю та особливими освітніми потребами, членів їх родин, однолітків.

Також внесено зміни й у фінансові потреби для забезпечення виконання заходів Програми.

  • ✅ внесено зміни до Цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 року № 1278-16-VIII (зі змінами).

Згідно із змінами буде передбачено реконструкцію приміщення під розміщення стаціонарної системи ангіографічної із забезпеченням медичними газами клінічних приміщень у Комунальному некомерційному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №2». Сума раніше визначених видатків на ці потреби не змінена.

  • ✅ внесено зміни до цільової Програми «Безпечна Білоцерківська міська територіальна громада» на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 68-05-VIIІ.

Це технічні зміни, вони вносяться з метою забезпечення виконання запланованих раніше заходів – встановлення 219 камер відеонагляду в Білій Церкві з врахуванням пропозицій  Головного управління Національної поліції у Київській області. Кошти на дані заходи були виділені сесією міської ради раніше.

  • ✅ внесено зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 року № 1292-16-VIII (зі змінами), шляхом викладення її в новій редакції.

Зміни  внесені у Програму є організаційними - для забезпечення можливості виконання робіт з поточного ремонту дорожньої інфраструктури, тротуарів, прибудинкових територій; більш якісного утримання кладовищ, яких наразі у громаді 35 (26 - у селах та 6 у місті); проведення робіт з утримання і поточного ремонту зовнішнього освітлення у Білоцерківській громаді.

  • ✅ затверджено Програму робіт з обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації на території Білоцерківської міської територіальної громади;

  • ✅ внесено зміни в Програму забезпечення жителів Білоцерківської міської територіальної громади муніципальним житлом на 2021-2023 роки, яка затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 29 квітня 2021 року № 584-12-VII, шляхом викладення її в новій редакції.

Питання, які  також розглянули депутати під час засідання: 

  • ✅ Взято до відома звіт міського голови про роботу міської ради та виконавчого комітету за 2022 рік.   Детальніше про звіт  тут;

  • ✅ Прийнято рішення звільнити від сплати земельного податку за земельні ділянки, що входять до складу території індустріальних парків, включених до Реєстру індустріальних парків на території Білоцерківської міської територіальної громади. Термін дії цього рішення з 01 квітня по 31 грудня 2023 року;

  • ✅Погоджено нову редакцію Концепції індустріального парку «Пачворк: Біла Церква», затверджену протоколом від 22 березня 2023 року № 22-3/23/1 загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтергума-2010»;

  • ✅ Затверджено графіки роботи та прийому суб’єктів звернень у Центрі надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді. Рішення прийнято з метою впорядкування і покращання якості надання адміністративних послуг, вдосконалення процедури їх отримання;

  • ✅ Погоджено Інвестиційну програму ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» на 2023 рік та План розвитку (довгострокова інвестиційна програма) ТОВ  «БІЛОЦЕРКІВВОДА» на 2023-2027 роки;

✅ Визначено величину опосередкованої вартості найму (оренди) житла в Білоцерківській міській територіальній громаді за І квартал 2023 року у розмірі 706,27грн;

  • ✅ Прийнято рішення про складання повноважень депутата Білоцерківської міської ради VIII скликання. Рішенням достроково припинено депутатські повноваження депутата Білоцерківської міської ради Станіслава Поліщука у зв’язку з його особистою заявою;

  • ✅ Ухвалені рішення стосовно оптимізації розподілу витрат  «Білоцерківтепломережі» на міжопалювальний період для поточного та капітального ремонту мереж теплопостачання, розглянуто ряд питань щодо використання комунального майна, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.
  • фотогалерея