Безкоштовне навчання ІТ професіям для жінок

|  24. 03. 2023

24 березня в Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви відбулась презентація проєкту «Жінки в ІТ: зустріч та вступ до курсу».

Проєкт реалізується спільно з організацією Beetroot Academy (швейцарсько- українська ІТ-школа) для жінок віком від 18 років, які втратили чи не мають роботи, але хочуть отримати знання в ІТ-сфері та змінити своє життя.

Участь в офлайн презентації могли взяти лише ті, хто пройшов попередню реєстрацію. Кількість охочих вражає - протягом декількох годин після розміщення відповідного оголошення, всі місця були зайняті.

Серед зареєстрованих - як жінки нашої громади, так і представниці ВПО, які наразі намагаються влаштувати життя у нашій громаді.

Заступник директора КП БМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» Оксана Сахарова, яка є ініціатором проходження такого навчання у нашій громаді, зазначила, що під час зустрічі учасниці зможуть дізнатися все про курс «Вступ до ІТ» та умови участі у ньому на безоплатній основі.

Ті учасниці, які вирішать навчатися - проходитимуть інтенсивні курси протягом двох місяців та здобудуть знання комп'ютерної та інтернет-грамотності з нуля, отримають навички для розвитку кар'єри в ІТ-сфері. Цей курс також дасть можливість практично спробувати себе в різних ІТ-ролях, щоб визначити, яка професія найбільше підходить.

Комунікаційна менеджерка Beetroot Academy Тетяна Мухіна зауважила, що їх академія має на меті налагодити тісну співпрацю із Агенцією стратегічного розвитку Білої Церкви, популяризувати курс «Вступ ІТ» серед жінок та дати їм можливість отримати нові знання, опанувати нову професію, побудувавши кар’єру і сфері ІТ та реалізувати себе незалежно від віку, попереднього досвіту та освіти.

Програма базового курсу «Вступ до ІТ» включатиме три модулі. Перший: Основи ІТ - вчитиме базовому використанню комп’ютера, користування мережами інтернет; роботі з Google сервісами; роз’яснюватиме з чого складається ІТ-сфера та як вона розвивається. Другий модуль: знайомитиме з основними професіями в ІТ (маркетинг та продажі; управління персоналом; проєктний менеджмент; UI/UX дизайн; Front-end розробка; Back-end розробка). Третій модуль: Кар'єра в ІТ (воркшоп «День роботи в ІТ»; як обрати, чим я хочу займатися; як далі розвиватися за обраним напрямком; Soft skills та їх значення в роботі).

По закінченню навчання студенти складатимуть екзамен та отримають допомогу у працевлаштуванні та надалі зможуть працювати в ІТ-сфері.

Оксана Сахарова наголосила, що українські жінки то надзвичайно потужна сила, і такі курси стануть вагомим інструментом у зміцненні інформаційної та економічної безпеки нашої країни.

фотогалерея