Білоцерківському ДФТГ 1 рік

|  21. 03. 2023

З початком повномасштабного вторгнення ворога на територію України ми зрозуміли значну роль добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

Добровольче формування територіальної громади в Україні це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади. Такі підрозділи призначені для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони, допомагають забезпечувати громадський правопорядок,  чергувати на блокпостах, подоланні наслідків бойових дій тощо.

Кожна громада має право на створення ДФТГ і наша громада не стала виключенням. Рік тому було сформовано Білоцерківське ДФТГ. 21 березня відбувся захід з нагоди першої річниці підрозділу.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого представників місцевого ДФТГ привітали його радник Микола Антонюк та заступник Василь Морський.

Звертаючись до присутніх добровольців Микола Антонюк зазначив, що більше року, аби захистити свої домівки від рашистської навали і сивочолі чоловіки і молоді хлопці взяли до рук зброю. Більшість тоді не знали як правильно вчинити, але не вагаючись робили все, аби зупинити ворога і не дали йому шансу, адже віра, стійкість кожного вселяли і вселяють впевненість у перемогу.

Подякував за їм за активну участь в патрулюванні громади та охороні громадського порядку. Відмітив, що бійці ДФТГ були задіяні в охороні важливих об’єктів і комунікацій, критичної інфраструктури та об’єктів підвищеної небезпеки.

Микола Антонюк та  Василь Морський вручили нагрудні знаки «Відзнака міського голови»  та подяки  ряду представників Білоцерківського ДФТГ. 

Командир  Білоцерківського ДФТГ Іван Шуляківський подякував за готовність кожного бійця виконувати поставлені завдання, висловив переконання, що й надалі всі разом робитимуть все можливе задля якнайшвидшої перемоги.

Хвилиною  мовчання були вшановані всі добровольці, які були призвані до ЗСУ на захист України та загинули, виконуючи всій обов’язок.

Слова привітань прозвучали від голови Білоцерківської районної військової адміністрації Людмили Мерзлюк та голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського, які наголосили, що рік тому кожен з добровольців прийняв важливе  рішення – стати на охорону Київщини, взяли до рук зброю, зводили оборонні смуги та робили все від них залежне. Проте, попереду ще стоять і завдання і випробування, які необхідно виконати та здолати ворога. Побажали сили духу, міцності та в подальшому продовжувати достойно нести службу перед українським народом. 

Присутні також отримали вітання від підполковника 114-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Андрія Клопова, підполковника 132-го Окремого батальйону територіальної оборони Валерія Римарчука,  секретаря Білоцерківської міської ради Дмитра Киришуна та ін.

Під час заходу представникам Білоцерківського ДФТГ було вручено грамоти та подяки від Білоцерківської районної військової адміністрації, Білоцерківської районної ради, 114-ї окремої бригади територіальної оборони  ЗСУ та 132-го Окремого батальйону територіальної оборони та ін. Командиру  Білоцерківського ДФТГ Івану Шуляківському було вручено  медаль «Незламним героям Російсько-Української війни».

фотогалерея