У Білій Церкві відбуваються обласні спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга "Здорова Україна"»

|  16. 03. 2023

16 березня, у рамках презентації проекту, в Білоцерківському ліцеї-гімназії № 12 стартував І етап обласного фізкультурно-оздоровчого заходу – «Ліга дружніх». 

Обласні спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга "Здорова Україна"» - з такою назвою у закладах загальної середньої освіти Київської області стартував пілотний фізкультурно-оздоровчий проєкт серед учнів 5-х та 6-х класів. Його проводять з метою мотивації школярів до здорового та активного способу життя. Проєкт впроваджується відповідно до модельної навчальної програми Нової української школи.

Ліга складається з чотирьох етапів («Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга») і проводитиметься в середніх школах Київщини з лютого по червень 2023 року.

Презентації Ліги "Здорова Україна" проводяться в кожному з семи районів Київщини. ЇЇ організаторами є: департамент освіти і науки та управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації, Київське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Київський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Як зазначив начальник управління молоді та спорту Київської ОВА Сергій Тимофєєв змагання поетапно відбуватимуться серед учнів однієї школи, потім міжшкільні у місті, потім,  між громадами та між районами Київщини. Проте переможців і переможених у цих спортивних іграх не буде, оскільки завданням є залучити якнайбільше дітей до рухової активності. В рамках проєкту організатори відвідали всі сім районів Київщини. Під час заходів проводяться семінари-наради та майстер-класи для вчителів фізичної культури, які в подальшому, безпосередньо, проводитимуть ігри серед школярів. У Білоцерківському районі це сьома зустріч, і нею завершується презентація І етапу спортивних ігор. Самі змагання продовжуватимуться у громадах.

Отож, цього дня в Білоцерківському ліцеї-гімназії № 12 між командами учнів було презентовано «Лігу дружніх» для Білоцерківського району та  проведені спортивні ігри серед дітей у доджбол, регбі-5, корфбол, петанк та флорбол, бадмінтон.

На заходах були присутні, директор департаменту освіти і науки Київської ОВА Ярослава Тростянська, заступник міського Білої Церкви Катерина Возненко, начальник управління освіти і науки Білоцеркіської міської ради Юрій Петрик, начальник управління молоді і спорту Білоцерківської міської ради Олексій Копишинський, начальник Київського обласного відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко, в.о.директора Київського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Дмитро Шевченко та ін.

фотогалерея