Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Дата : 
2023-03-16

ПРИВАТНА ФІРМА «МІТРА» (ПФ «МІТРА»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 23580247. 

Місцезнаходження суб»єкта господарювання (юридична адреса) – 09129, Київська обл., Білоцерківський р-н., с. Озерна, вул. Хмельницького Богдана, буд. 22. 

Контактний номер телефона  096 - 7637789.

Адреса електронної пошти суб»єкта господарювання:: [email protected].

Місцезнаходження промислового майданчика - 09100 Україна, Київська область, м. Біла Церква,

вул. Тімірязєва, буд.6.

Мета отримання дозволу на викиду - первинне отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. ПФ «МІТРА» відноситься до третьої групи об’єктів по складу Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

У відповідності до вимог ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (п. 2.теплові електростанції (ТЕС, ТЕЦ) та інші потужності для виробництва електроенергії, пари і гарячої води тепловою потужністю 50 мегават і більше з використанням органічного палива, атомні електростанції та інші ядерні реактори, включаючи будівництво, виведення (зняття) з експлуатації таких електростанцій або реакторів (крім дослідницьких установок для виробництва і конверсії ядерного палива та сировини для одержання вторинного ядерного палива, матеріалів, що діляться та відтворюються, потужність яких не перевищує 1 кіловат постійного теплового навантаження) для ПФ «МІТРА» оцінка впливу на довкілля не вимагається. Загальна теплова потужність опалювального твердопаливного котла марки «СВД – СКАНДІЙ- 1000» (1 од.), опалювального твердопаливного котла марки «СВД – СКАНДІЙ- 800»

(1 од.)), встановлених в котельні складає 1800кВт.

ПФ «МІТРА»  спеціалізується на постачанні пари, гарячої води та кондиційованого повітря.

Котельня ПФ «МІТРА» забезпечує опаленням будівлю Білоцерківської центральної районної лікарні в холодний період року. В котельні встановлено: опалювальний твердопаливний котел марки «СВД – СКАНДІЙ- 1000» (1 од.), опалювальний твердопаливний котел марки «СВД – СКАНДІЙ- 800» (1 од.) Номінальна теплова потужність котла марки «СВД – СКАНДІЙ- 1000» складає 1000 кВт.  Номінальна теплова потужність котла марки СВД – СКАНДІЙ - 800» складає 800 кВт.  Паливо для роботи твердопаливних опалювальних котлів – дрова паливні. До технологічного обладнання котельні також відносяться: насосне обладнання, котельне обладнання.

Обсяги та види викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря:: оксид вуглецю – 0,595812 т/рік, вуглецю діоксид – 138,3996 т/рік, метан – 0,0246 т/рік, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом - 0,0256332 т/рік, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]) – 0,0805896 т/рік, азоту(1) оксид (N2O) – 0,01968 т/рік,  НМЛОС – 0,2214 т/рік. Загальний обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря складає 139,3673148 т/рік. 

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання – не передбачаються, так як загальна теплова потужність опалювального твердопаливного котла марки «СВД – СКАНДІЙ- 1000» (1 од.), опалювального твердопаливного котла марки «СВД – СКАНДІЙ- 800» (1 од.), встановлених в котельні, не перевищує 50 МВт (складає 1800 кВт).

Перелік заходів щодо  скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання – не передбачаються, так як викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують встановлених чинним законодавством  граничнодопустимих викидів в процесі експлуатації технологічного обладнання, ПФ «МІТРА» відноситься до третьої групи об’єктів по складу Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів – не передбачається, так як викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря не перевищують встановлених чинним законодавством  граничнодопустимих викидів в процесі приготування продукції, ПФ «МІТРА» відноситься до третьої групи об’єктів по складу Документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

 

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають вимогам чинного законодавства. На період проведення робіт з обґрунтування обсягів викидів для отримання Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, установлено, що концентрації забруднюючих речовин від стаціонарних джерел викидів не перевищують нормативних значень граничнодопустимих концентрацій (ГДК) забруднюючих речовин і є допустимим та безпечним для здоров’я людей.

Зауваження та пропозиції громадськості щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ПФ «МІТРА» надсилати в місячний термін після публікації оголошення до Київської обласної державної адміністрації за адресою:

01196, м. Київ, площа Лесі Українки, буд.1, телефон: (044) 286-84-11, електронна пошта: [email protected]