Шевченкове слово – потужна зброя нашої перемоги

|  09. 03. 2023

Ім’я Тараса Шевченка стало символом патріотизму,  сили і мужності українського народу. Минуло вже 209 років з дня його народження, але й зараз його слова пронизані неймовірною правдою сьогодення, а творчість відображає найглибші переживання українського народу, біль і боротьбу за волю та гідність.

Своєю творчістю Кобзар навчає нас бачити красу у звичайних речах, відчувати любов до рідної землі та мови, прагнути до правди та справедливості. Його слово об’єднує українців і є невичерпним джерелом енергії, під час нашої боротьби з російськими загарбниками!

Важливість Шевченкового слова у патріотичному вихованні молодого покоління важко переоцінити. Саме тому, з нагоди річниці від дня народження поета, у бібліотеках та мистецьких закладах Білоцерківської громади відбулися різноманітні заходи, а саме: концерт «Шевченкова весна» у Білоцерківській школі мистецтв №5, літературно-музична мозаїка - «Твори Тараса – України гордість і окраса: Шевченківські березини» у бібіліотеці №4, Тарасові читання у міській дитячій бібліотеці №1.  

Діти вшановували пам’ять Шевченка майстерним виконанням музичних композицій на його слова, сценічними постановками, декламуванням віршів.

Ми впевнені, що такі заходи сприяють усвідомленню неоціненного внеску Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності і ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини… душу цілого народу.