«Борітеся — поборете»

|  09. 03. 2023

209 років тому на світ з’явився Тарас Шевченко - людина, яка стала символом волелюбності та нескореності української нації, боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність.

Поезія Шевченка вражає своєю сучасністю та актуальна й до сьогодні: вона надихає українців у боротьбі з російською навалою, адже Україна знову змушена виборювати та захищати незалежність.

Його пророчі слова: "Борітеся поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!" надають Захисникам України сили та віри в те, що українці здатні творити велике, піднімаючись над несприятливими обставинами життя.

Традиційно, цього дня у Білій Церкві, біля погруддя Тарасові Шевченку, зібралися білоцерківці. Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять про Великого Кобзаря.

У заході взяли участь міський голова Геннадій Дикий, голова Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, керуюча справами Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Анна Олійник, заступники міського голови Катерина Возненко та Василь Морський, депутати Білоцерківської міської ради Ольга Нагорна та Тетяна Голотюк, представники поліції, ДСНС та громадськість.     

фотогалерея