«Вогні за мир» від німецького міста Брауншвейг

|  01. 03. 2023

Мати друзів у всьому світі та відчувати підтримку, особливо коли, наша країна зазнає збройної агресії та геноциду українського народу  - дуже цінно.

Біла Церква вдячна всім країнам і кожному іноземцю, який відчуває наш біль, розуміє наші прагнення та підтримує наш шлях боротьби за демократичні цінності світу.  Протягом того часу, відколи в Україні йде повномасштабна війна, Біла Церква отримала багато тон гуманітарної допомоги, яка складалася із продуктів харчування, меблів, генераторів та багато інших необхідних  нам речей. Допомагали нам іноземні міста з різних куточків світу. І ті, які раніше мали з нами партнерські стосунки, і  ті, хто просто не зміг залишитися осторонь кривавої трагедії, яку переживає наш народ.

Білоцерківська громада  вже отримала суттєву допомогу й від м.Брауншвейг (Німеччина). До Білої Церкви прибуло 6 вантажівок з медпрепаратами, теплими речами та меблями.

На цьому Брауншвейг не зупинився і висловив пропозицію стати містами-побратимами  та й надалі співпрацювати, вирішуючи питання воєнного часу та розвивати стосунки у сферах економіки, науки, освіти і культури та ін.

 

Відтак, нещодавно між Білою Церквою та Брауншвейгом було підписано угоду про партнерські відносини і ми стали містами побратимами.

Днями до Білої Церкви надійшов лист від  мера Брауншвейга Доктора Торстена Корнблума, який від імені громади висловив підтримку білоцерківцям та сподівання, що ми добре переносимо тяготи війни та надію, що війна якнайшвидше закінчиться.

Пан мер надіслав відео про акцію, яка відбулася у його рідному місті та зазначив, що на роковини початку повномасштабної війни минулої п’ятниці,  24 лютого, у м.Брауншвег відбувся пам’ятний захід  «Вогні за мир», щоб ще раз закликати людей виявити солідарність з Україною.

Багато містян відгукнулися на заклик і запалили вогники на Двірцевій площі у форму символічного знаку  миру.

Це відео не залишило байдужим жодного білоцерківця.  Кожен з нас вдячний за всі прояви підтримки. Те, що ви вірите у нашу силу і стійкість додає нам міцності й відваги. Дякуємо вам, шановні жителі Брауншвейгу  та впевнено  кажемо - Перемога за нами!