Білоцерківське ДФТГ ділиться досвідом

|  22. 02. 2023

Створення та комплектування добровольчих формувань на територіях громад лишається актуальним для безпеки на весь період дії військового стану.

Дізнавшись про успішний досвід функціонування ДФТГ на території Білоцерківської громади, представники одного із добровольчих формувань Дніпропетровщини відвідали Білу Церкву, задля того, щоб перейняти ці напрацювання. Гості були приємно вражені рівнем підготовки добровольців та тим, як місцева влада сприяє розвитку добровольчого руху у громаді.

У ході зустрічі заступник міського голови Юрій Савчук та командир Білоцерківського ДФТГ Іван Шуляківський ознайомили гостей з досвідом формування та комплектування добровольчих формувань на території Білоцерківської громади. Мова йшла, зокрема про перелік завдань, до виконання яких залучаються наші добровольці, співпрацю з правоохоронними органами, місцевою владою, забезпечення матеріальними засобами тощо.

Також обговорили програму національного спротиву Білоцерківської міської територіальної громади, яку було ухвалено депутатами Білоцерківської міської ради у 2022 році. Цією програмою передбачено кошти з місцевого бюджету на забезпечення, у тому числі, добровольчих формувань територіальної громади.

Особливу увагу звернули на методику підготовки особового складу – проведенню теоретичних та практичних занять. Як зазаначив Іван Шуляківський, тренування бійців ДФТГ включає не лише бойову підготовку та практичні тренування з надання першої допомоги в умовах бойових дій. Воно також включає навчання з допомоги мирному населенню, протидії диверсійним групам, відновлення мирного життя на деокупованих територіях та ін.

«Високий рівень підготовки добровольців та здобуті навички сприятимуть створенню професійного резерву для Збройних Сил України та допоможуть знищити ворога на нашій землі. Міська влада сприятиме цьому усіма силами», - підсумував заступник міського голови Юрій Савчук.

В свою чергу, гості ознайомили з діяльністю добровольчих формувань на території їхньої громади.

 Обов’язок кожного свідомого громадянина – сподіваючись на краще бути готовим і до гірших сценаріїв, саме для цього і потрібні Добровольчі формування.

ФОТО