Звіт про періодичне відстеження результативностірегуляторного акта «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушенняоб'єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів,анулювання дозволів в місті Біла Церква»

Дата : 
2022-12-23

 

 

Звіт про періодичне відстеження результативності
 регуляторного акта «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення
 об'єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів,
 анулювання дозволів в місті Біла Церква»

  1. Вид та назва регуляторного акта:

Рішення Білоцерківської міської ради від 19 червня 2014 року №1239-60-VI «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об'єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів в місті Біла Церква».

  1. Назва виконавця заходів з відстеження результативності:

Департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, управління дорожнього господарства.

  1. Цілі прийняття акта:

Рішення Білоцерківської міської ради від 19 червня 2014 року №1239-60-VI «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об'єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів в місті Біла Церква» прийнято у зв'язку з прийняттям Типового порядку видачі дозволів на порушення об'єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року №870.

Основними цілями прийняття регуляторного акта є:

  • виробити основні вимоги до суб'єктів господарювання при виконанні ними робіт, пов'язаних з порушенням благоустрою території міста Біла Церква;

  • встановити чіткий порядок видачі дозволів на виконання робіт, пов'язаних з тимчасовим порушенням об'єктів благоустрою в місті Біла Церква.

  • Строк виконання заходів з відстеження результативності: 

      з 21.11.2022 року по 21.12.2022 року.

 

  1. Тип відстеження: періодичне.

  2. Метод одержання результатів відстеження результативності:

Для проведення періодичного відстеження використовується статистичний метод одержання результатів відстеження.

  1. Дані та припущення, на основі яких відстежувалися результативність, а також способи одержання даних:

Для визначення кількісного значення статистичних показників результативності використовувалися офіційні статистичні дані Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква». 

Прогнозні значення статистичних показників, в середньорічному розрахунку з урахуванням аналогічних показників за попередні річні періоди.

 

 

 

 

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акта:

 

з/п

Показники

2019 рік

2020 рік

2021 рік

Станом на 01.12.

2022 року

 

2022 рік

(прогноз)

1

Кількість виданих дозволів на порушення об'єктів благоустрою

 

 

 

286

 

 

 

324

 

 

 

341

 

 

 

198

 

 

 

235

2

Кількість звернень, щодо якості послуги (шт.)

 

0

 

 

 

0

 

0

 

0

 

0

3

Кількість несвоєчасно відновлених об’єктів

 

 

20

 

 

26

 

 

49

 

 

55

 

 

40

 

 

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

-  Вироблено основні вимоги до суб’єктів господарювання при виконанні ними робіт, пов’язаних з порушенням благоустрою території міста Біла Церква.

- Встановлено чіткий порядок видачі дозволів на виконання робіт, пов’язаних з тимчасовим порушенням об’єктів благоустрою в місті Біла Церква.

- Під час відстеження встановлено, що значну кількість дозволів отримували підприємства, які є балансоутримувачами мереж міста для виконання аварійних робіт. Комунальною установою Білоцерківської міської ради  «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква» вчасно відстежувались та контролювалися відновлення благоустрою на об’єктах, але в зв’язку з недостатнім фінансуванням є проблеми з термінами відновлення об’єктів благоустрою.

Даний регуляторний акт має достатній ступінь досягнення визначених цілей, реалізація його положень є ефективною і має позитивну динаміку. Регуляторний акт не потребує змін чи доповнень.

 

Міський голова                                                                                            Геннадій ДИКИЙ