Відбулося засідання виконавчого комітету

|  13. 12. 2022

13 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцеківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Нагородження

Перед початком засідання виконкому, з нагоди Дня Сухопутних військ Збройних Сил України, міський голова Геннадій Дикий вручив відзнаки військовослужбовцям, які відповідальні за сектор оборони Київської області - офіцерам, які від початку повномасштабного вторгнення цілодобово стоять на варті нашої безпеки. Міський голова подякував військовим за службу та нагородив нагрудними знаками «Відзнака міського голови».

Також, за особистий внесок в наближення перемоги України та сумлінне виконання своїх обов’язків Почесними грамотами, подяками Київської обласної ради та цінними подарунками було відзначено депутатів Білоцерківської міської ради, ряд керівників комунальних підприємств, працівників структурних підрозділів. Вручав нагороди депутат Київської обласної ради Олександр Поляруш.

Щодо облаштування укриттів

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, терористичних дій агресора у нашій державі відносно мирного населення, у нашій громаді проводилися заходи щодо організації безпечного освітнього процесу дітей.

Відповідно до рішення виконавчого комітету, управлінню освіти і науки та підпорядкованим закладам й установам освіти доручено в найкоротші терміни здійснити додаткові закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для облаштування найпростіших укриттів, які розташовані у них.

Мова йде про додаткові закупілі генераторів, вогнегасників, буржуйок, теплових гармат,  бочок для води, каністр, електрочайників, медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, встановлення світильників, надвірних санвузлів, здійснення послуг з проведення інтернету тощо.

На ці потреби передбачено кошти  місцевого бюджету.

Також у Білоцерківській громаді триває й процес облаштування укриттів. Так, відповідно до результатів роботи спеціальної комісії, яка проводила обстеження підвальних приміщень, визначено, перелік приміщень, які можуть використовуватися як найпростіші укриття.  

Відтак, рішенням виконкому затверджено даний перелік найпростіших укриттів Білоцерківської міської територіальної громади.

Відповідними управліннями  продовжуватимуться роботи щодо їх облаштування.

Щодо тарифу з поводження з побутовими відходами

До виконавчого комітету міської ради надійшло звернення від підприємтва, яке  надає послуги з поводження з побутовими відходами з аргументуванням необхідності підняття тарифу.

Так, за інформацією надавача послуг, діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами були встановлені відповідним рішенням виконавчого комітету від 09.03.2021 р. №170 та введені в дію з 01.04.2021 року. В структуру тарифів закладалися витрати на рівні цін 2020 року.

Необхідність перегляду тарифів виникла, оскільки збільшились наступні  витрати: зросли ціни на стиснений газ на 283,0%, на дизельне пальне – на 162,5%, на автомобільні оливи й мастила в середньому на 170,0%, зросли ціни на придбання обладнання для збору побутових відходів (євро контейнер) на 75,7 %, зросли витрати на поточний ремонт транспорта – на 498,8 %, зросли ціни на автомобільні шини на 126 %, збільшилася вартість електроенергії на 80,1 %, відповідно зросли витрати на оплату праці з нарахуваннями, розмір мінімальної заробітної плати збільшився на 11,7 %, водопостачання та водовідведення  - на 8,6%.

Розглянувши та опрацювавши документи, виконавчий комітет міської ради вирішив встановити з 01 січня 2023 року нові тарифи на послуги з поводження (збирання, перевезення, захоронення) з побутовими відходами, аби тарифи були економічно обгрунтованими.

У середньому тариф буде збільшено на 30%.

Кращі спортсмени, які роблять все можливе для популяризації України та Білоцерківської громади у світі - обов'язково будуть заохочені

У ході засідання виконавчого комітету було ухвалено порядок виплати винагороди спортсменам-переможцям, призерам за досягнення на міжнародних, всеукраїнських спортивних змаганнях та їх тренерам-викладачам (вчителям), які працюють зі спортсменами Білоцерківської громади.

Рішенням передбачається встановлення розміру грошових винагород, кращим спортсменам і їх тренерам, залежно від рангу змагань. Відповідні кошти передбачатимуться у   місцевому бюджеті.

Так, наприклад, за участь в Олімпійських іграх передбачена винагорода у розмірі 50 тисяч гривень для спортсмена та 25 тисяч гривень для тренера. За «золото» спортсмен та тренер отримають 100  та 50 тисяч гривень, за «срібло» - 80 та 40 тисяч гривень, за «бронзу» - 70 та 35 тисяч гривень відповідно. Ідентичні суми преміальних встановлені для медалістів з особливими потребами (паралімпійців і дефлімпійців).

Грошові винагороди отримують також медалісти Всесвітніх ігор, Чемпіонатів і кубків світового, європейського та Всеукраїнського рівнів, Міжнародних змагань та ін.

Наголосимо, що ця практика запроваджується у громаді вперше. Вона стане стимулом для підвищення рівня майстерності спортсменів та визнанням їх здобутків.

 Тролейбуси тимчасово призупиняють рух

На жаль, через агресію рф та знищення нею енергетичної інфраструктури України, наша держава потерпає та мусить вживати заходів з тимчасової економії електроенергії.

Білоцерківська громада також відчуває брак  енергоресурсу і на рівні всієї держави має максимально його заощаджувати.

Тому, з метою економії електричної енергії, виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення  про припинення надання транспортних послуг з перевезення пасажирів комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління».

Рух тролейбусів буде припинено до прийняття окремого рішення.

 У ході засідання також було:

- погоджено проведення відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з боксу серед юнаків, присвяченого пам'яті Олександра Марченка. Змагання відбудуться 16 -18 грудня ц.р. за участю 80 спортменів,  з урахуванням  обмежень в умовах правового режиму воєнного стану та дотриманням протиепідемічних  заходів;

- внесено зміни в додаток 2 до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 28 жовтня 2022 року № 711 «Про комісію виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій»;

- затверджено набори даних Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних;

- затверджено норми споживання теплової енергії на послуги з постачання теплової енергії для споживачів (категорія населення), житлові будинки яких не обладнано приладами обліку теплової енергії в м. Біла Церква;

-внесено зміни та затверджено штатний розпис управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради;

-  встановлено за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території Білоцерківської міської територіальної громади ряду підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності

- прийнято низку рішень щодо присвоєння адрес об’єктам будівництва;

- розглянуто ряд опікунських та інших питань, з яких були ухвалені відповіді рішення.

Фото