Визначено лауреатів традиційної молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського

|  25. 01. 2022

25 січня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Одне з питань, було ухвалено з метою підтримки творчо обдарованої молоді територіальної громади. Так виконавчий комітет міської ради вирішив присудити молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського Білоцерківської міської територіальної громади за 2021 рік у розмірі 3750 грн таким лауреатам: 

- Мерімеріну Матвію, скрипалю, учню КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв № 1 імені Юрія Павленка – за високий рівень виконавської майстерності;

- Клішиній Станіславі Валеріївні, викладачці по класу вокалу КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв № 5 – за творчі успіхи у популяризації вокального мистецтва серед творчої молоді.

Нагадаємо, що молодіжна літературно-мистецька премія ім. М.С. Вінграновського присуджується раз на рік рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради за поданням управління з питань молоді та спорту на підставі рішення конкурсної комісії.  Цього року лауреатів обирали з-поміж чотирьох претендентів. 

Лауреатами Премії можуть стати творчі працівники в галузі літератури та мистецтва віком від 15 до 35 років, творчі колективи, учасники яких мають відповідний вимогам вік, які живуть і творять у Білоцерківській міській територіальній громаді, або жителі інших регіонів, які виявили значні творчі успіхи, ведуть активну громадську роботу у Білоцерківській міській територіальній громаді з духовного збагачення молодого покоління.

Премія присуджується за творчі здобутки або твори, надруковані або оприлюднені в іншій спосіб, протягом року присудження премії, і які стали значною подією в культурному та мистецькому житті Білоцерківської міської територіальної громади.

Щороку визначається по два лауреати. Колективам і особам, які стали лауреатами, повторно Премія не присуджується.

З часу заснування премії у 1993 році її лауреатами стали 61 молода людина та молодіжний творчий колектив.

Фотогалерея