Відбулося засідання двадцять п’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання

|  30. 12. 2021

30 грудня відбулось засідання двадцять п’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Привітання

Перед початком розгляду питань порядку денного міський голова вручив депутату міської ради Ірині Дозі від Ліги кращих підприємств України іменний Національний сертифікат «Гордість професії» та медаль «За високий професіоналізм».   Даний сертифікат вручено Ірині Дозі як директору  та всьому колективу КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг ім.П.Новотні» за надання соціальних послуг людям похилого віку та особам з інвалідністю, професійне, ефективне, своєчасне виконання обов’язків, досягнення високих показників у власній роботі та бездоганну ділову репутацію.

За традицією також привітали депутата міської ради, у якої було день народження у міжсесійний період -  Олену Плєшакову.

фото тут

Звернення до Міністерства внутрішніх справ

Депутати міської ради підтримали звернення до вищезазначеного Міністерства з пропозицією щодо передачі з державної у комунальну власність Білоцерківської МТГ майна, а саме – частини нежитлової будівлі, яка розташована у Білій Церкві за адресою: вул.Котляревського, 42/2.

Дане приміщення наразі не використовується Національною поліцією, а отримавши його у комунальну власність, міська рада матиме можливість сприяти залученню інвесторів для будівництва  там багатоквартирного житлового будинку з подальшою передачею 10% житлового фонду новобудови для працівників органів внутрішніх справ.

Для забезпечення стабільної роботи міських медичних установ

Депутатами були внесені зміни до цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням міської ради від 02 вересня 2021 року № 1278-16-VIII.

Основними змінами є збільшення видатків з місцевого бюджету на будівництво амбулаторії на масиві «Піщаному», на реконструкцію приміщення під розміщення стаціонарної системи ангіорафічної у лікарні №2 та інших робіт  (реконструкції газової системи амбулаторії №1 МЦПМСД №1 і реконструкції приміщення на Сквирському шосе).

Внесено зміни до бюджету

  Під час засідання було  внесено зміни до рішення міської ради від 29 грудня 2020 № 85-06-VІІІ «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2021 рік».

Доходи та видатки  загального фонду зменшено на 1млн 90, 7 тис. грн - суму субвенції з державного бюджету, яка була передбачена на напрямок освітньої галузі «Нова українська школа», оскільки вони не були використані та  збільшено бюджет  на суму 765 300 грн - субвенцію з державного бюджету на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проєктування та встановлення кисневих станцій.

Затверджено головний кошторис громади на 2022 рік

Депутати міської ради затвердили бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2022 рік.

Доповідаючи питання начальник управління фінансів міської ради Світлана Терещук зазначила, що бюджет сформовано відповідно до норм чинного законодавства. Згідно із прогнозами, загальний обсяг фінансових ресурсів визначено у обсязі 2 млрд 071 млн  015 тис. 791 грн. З них - доходи загального фонду місцевого бюджету близько  2 млрд 012 млн 068,5 тис. грн та доходи спеціального фонду місцевого бюджету - майже 59 млн грн.

Поінформувала про структуру надходжень до місцевого бюджету (надходження від податків, субвенції з державного бюджету, серед яких й кошти на погашення різниці в тарифах). Загальний фонд місцевого бюджету ділиться на міжбюджетні трансферти - кошти державного бюджету – 420, 5 млн грн і  власні податки і збори  - 1млрд  591, 5 тис. грн.

Кошти  спеціального фонду місцевого бюджету (59 млн грн) є цільовими,  у т.ч. це бюджет розвитку (6 млн 315 тис.грн ), спеціальний фонд (950 тис грн)  та ін.

Видатки загального фонду визначено таким чином, аби забезпечити утримання бюджетної сфери, житлово-комунального господарства, фінансування затверджених цільових програм, захищених статей та розрахунків за енергоносії. На ці потреби із загального фонду місцевого бюджету спрямують кошти у сумі - 1 млрд 828, 8 млн грн. З них 1 млдр 157,9  млн грн , а це 63,4 % - складає заробітна плата та інші додаткові виплати.

Через збільшення тарифів за енергоносії та інші види комунальних послуг (енергоносії спожиті бюджетними установами) виплати зростуть на 64% й складуть 259 млн, але з державного бюджету надійде відшкодування частини цієї суми – 7,1 млн грн. Це полегшить навантаження на місцевий бюджет, тому на ці потреби буде спрямовано 252 млн грн (14%  загального обсягу бюджету). На відшкодування різниці в тарифах для населення буде спрямовано 65 млн грн, які надійдуть цільовими коштами з державного бюджету.

Крім вище зазначеної  субвенції  за енергоносії (7,1 млн. грн) у загальну суму субвенції з державного бюджету входять й кошти на три освітні програми (409, 5 млн грн), на забезпечення лікарськими засобами громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (7,4 млн грн).

На ще одну захищену статтю – харчування дітей у навчальних закладах, утримання Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» та Білоцерківського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ШАНС» передбачено  - 35,9 млн грн.  Захищені статті складають 82,6 % питомої ваги загальних видатків.

 На  фінансування місцевих програм, утримання бюджетних галузей і ЖКГ спрямують   376, 5 млн (257, 7 млн грн – місцеві програми різних спрямувань; 45 млн грн – на утримання бюджетних галузей та ін.).

Детальніше ознайомитися із даним рішенням можна буде після його оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Інше:

Під час засідання сесії також затвердили статут КП БМР «Міська служба замовника» у новій редакції та надали згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність  Білоцерківської МТГ мережі газопроводів, що прокладені до житлового будинку по вул. Леваневського, 45 А.

фотогалерея