Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви» (зі змінами)

Дата : 
2021-12-10

Вид та назва регуляторного акта: рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради  від 11 жовтня 2016 р. № 438 «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви» (зі змінами).

  1. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради.

  1. Цілі прийняття регуляторного акта:

Основними цілями прийняття регуляторного акта є:

  • створення умов безпечного,  якісного та ефективного перевезення пасажирів;

  • забезпечення балансу інтересів держави, органу місцевого самоврядування, користувачів транспортних послуг та підприємств, установ, організацій, інших юридичних і фізичних  осіб-суб’єктів господарювання на автомобільному транспорті незалежно від форм власності;

  • створення рівних умов для роботи всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, обмеження монополізму та розвиток конкуренції;

  • розвиток та удосконалення нормативної бази діяльності пасажирського автомобільного транспорту на території Білоцерківської міської територіальної громади;

  • максимальна деталізація всіх процедур, пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу, що сприятиме створенню конкурентного середовища;

  • інформаційне забезпечення усіх груп, яких стосується прийняття данного документу;

  • дотримання органом місцевого самоврядування та перевізниками вимог законодавства щодо якісного, безпечного, гарантованого надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

  1. Строк виконання заходів з відстеження: з 08 листопада 2021 р. по 08 грудня 2021 р.

  1. Тип відстеження: періодичне.

  1. Метод відстеження результативності: для відстеження результативності використовувався статистичний метод одержання результатів.

  1. Дані та припущення, на основі яких відстежується результативність, а також способи одержання данних:

При відстеженні результативності використовувалися:

  • оперативні дані відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради;

  • кількісні показники звернень щодо організації роботи міського автобусного транспорту до відділу звернень громадян та на «гарячу лінію» відділу транспорту та зв’язку міської ради. 

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

№ з/п

Показники результативності

 

2018 рік

2019 рік

2020

рік

2021 рік

(прогноз)

1

Кількість проведених конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування

 

1

 

1

 

2

 

3

2

Кількість суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією пасажирських перевезень (од.)

 

6

 

6

 

5

 

5

3

Кількість пасажирів перевезених автомобільним транспортом, тис.пас

 

20 807,1

 

16 933,4

 

11 104,6

 

15 331,4

4

Кількість звернень щодо організації роботи міського автобусного транспорту до відділу звернень громадян та на «гарячу лінію» відділу транспорту та зв’язку (од.)

 

131

 

104

 

74

 

60

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

За результатами періодичного відстеження  результативності регуляторного акта від 11 жовтня 2016 року №438 «Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви» (зі змінами) можна зробити висновок, що впровадження цього нормативного акта забезпечує досягнення визначених цілей та дозволяє виконати вимоги Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закону України «Про автомобільний транспорт», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України  від 3 грудня 2008 року №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування».

Виконання обов’язкових та додаткових умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Білоцерківської міської територіальної громади та їх реалізація, дозволила приймати заходи задля впорядкування організації та здійснення належного перевезення пасажирів автомобільним транспортом, підвищення рівня безпеки та покращення якості транспортних послуг.

          Міський голова                                                                                      Геннадій ДИКИЙ