На Київщині відзначили День місцевого самоврядування

|  07. 12. 2021

07 грудня у Білій Церкві відбулися обласні урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Саме 07 грудня 1990 року Україна першою серед колишніх радянських республік прийняла Закон «Про місцеві Ради народних депутатів, місцеве і регіональне самоврядування». Цей день встановлений згідно з Указом Президента від 25 листопада 2000 року. Це свято української громади. Місцеве самоврядування є основою народовладдя та одним із головних чинників розвитку громадянського суспільства.

Під час заходу голова Київської обласної ради Наталія Гунько привітала присутніх із професійним святом: «Сьогодні в цьому залі зібралися найкращі представники місцевого самоврядування області. Кожен з вас на своєму рівні щоденно захищає інтереси села, селища, міста, району та області. Користуючись нагодою дякую кожному з вас, хто долучається до розбудови Київщини, проявляє ініціативу в реалізації програм, спрямованих на соціальний захист мешканців області. Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування. Бажаю завжди отримувати задоволення від своєї роботи, здобутків та успіхів!»

Ряду почесних представників органів місцевого самоврядування було вручено найвищу нагороду Київської обласної ради – нагрудний знак «За заслуги перед Київщиною». Також більше 150 представників усіх громад Київської області було відзначено на місцях почесними грамотами та подяками Київської обласної ради.

Зі словами вітань та найкращих побажань з нагоди свята до присутніх також звернулися народні депутати України Анатолій Гунько, Олександр Дубінський та Валерій Колюх.

Міський голова Геннадій Дикий також привітав колег зі святом, висловивши їм щиру подяку за досвід та зразковий приклад самовідданої праці.

Також привітав зі святом гостей заходу заступник голови секретаріату Української асоціації районних та обласних рад Олександр Даниленко.

Під час заходу присутні мали змогу проглянути концерт у виконанні артистів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського та КЗ КОР «Академія мистецтв ім. П. Чубинського».

У заході взяли участь перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, заступник голови Київської обласної ради  Тетяна Семенова, депутати Київської обласної ради Ярослав Москаленко та Юрій Савчук, секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, голови районних рад, міські голови, голови селищних та сільських рад, депутати районних, міських, селищних та сільських рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

Фотогкалерея