Урочистості для 72 ОМБр з нагоди Дня Збройних сил України

|  06. 12. 2021

Урочистості для 72 ОМБр з нагоди Дня Збройних сил України

06 грудня для військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців відбувся урочистий захід з нагоди Дня Збройних сил України.

Це свято відзначається щорічно з дня ухвалення закону України «Про Збройні Сили України» у 1991 році. Тому цього року Україна відзначає 30-річчя Збройних сил.

За останні роки такі свята стали в рази важливішими для нас, адже, на жаль, нам довелося зіткнутися з війною віч-на-віч. Завдяки військовослужбовцям ЗСУ, які вдень і вночі несуть свою службу на Сході України, ми маємо можливість мирно жити.

Тож цього дня до присутніх звернувся командир 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковник Олександр Вдовиченко, який привітав особовий склад, та наголосив, що священний обов’язок захисту Батьківщини – це найвищий прояв патріотизму.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв.

Низку військовослужбовців було відзначено нагородами Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ та ін.

До присутніх також звернувся секретар міської ради Дмитро Киришун: «У цей день хотілося б відзначити, що завдяки вам у нас одна із найпотужніших армій у світі. Ви залишили свої домівки, своїх рідних і близьких, і пішли захищати нашу державу. Дякую вам за ваш подвиг від усієї Білоцерківської громади!»

            Він нагородив ряд військових подяками виконавчого комітету Білоцерківської міської ради та вручив командиру цінний подарунок – телевізор.

Благочинний Білоцерківського району Православної Церкви України, настоятель Церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич з благословіння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія вручив військовослужбовцям медалі «За жертовність і любов до України».

Також звернулися зі словами привітань та нагородили цінними подарунками солдатів та офіцерів: голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, директор ТОВ «Білоцерківвода» Тетяна Бойко, координатор Білоцерківської волонтерської групи Юрій Москаленко.

Святкову атмосферу для присутніх створив гурт з міста Київ «Будьмо!»

У заході взяли участь: голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та журналісти місцевих ЗМІ.

ФОТОГАЛЕРЕЯ