Відбулося засідання виконавчого комітету

|  23. 11. 2021

23 листопада відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Привітання з нагоди Дня працівників сільського господарства України

У третю неділю листопада в Україні відзначають день працівників сільського господарства – професійного свята тих, хто обробляє землю, вирощує врожаї, займається птахівництвом, тваринництвом а також переробкою сільськогосподарської сировини та виробництва з неї харчової продукції.

Перед початком засідання виконавчого комітету міський голова Геннадій Дикий привітав низку представників аграрного бізнесу Білоцерківської міської територіальної з нагоди професійного свята.

Варто наголосити, що до складу новоствореної Білоцерківської громади, окрім міста Біла Церква увійшли ще 16 прилеглих сіл та селище. Діяльність у сфері сільського господарства на території громади здійснюють 253 суб’єкти господарської діяльності, серед яких 50 суб’єктів мають статус фермерських господарств.

Від підприємств аграрної сфери до бюджету громади лише за 9 місяців надійшло майже 35 мільйонів гривень.

«Ваше життя невід’ємно пов’язане із сільськогосподарським виробництвом. Завдяки вам, Україна серед лідерів за обсягом виробництва та експорту певних видів сільськогосподарської продукції у світі. Впевнений, що завдяки вашій самовідданій праці, показники агропромислового розвитку зростатимуть. Кошти сплачені аграріями до бюджету громади підуть насамперед на розвиток сіл та селища, адже головною метою для влади є створення таких умов проживання, аби різниці між комфортом у селі та місті не було», - заначив міський голова Геннадій Дикий.

З нагоди професійного свята кращі аграрні підприємства були відзначені подяками виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Фото тут

Щодо GPS-моніторингу пасажирського транспорту

Під час засідання було ухвалено рішення про організацію та проведення конкурсного відбору суб’єкта господарювання для впровадження єдиної системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування Білоцерківської міської територіальної громади.

Документом затверджено Порядок проведення даного конкурсного відбору. Метою здійснення конкурсного відбору є створення системи GPS-моніторингу транспорту, отримання достовірної інформації про роботу пасажирських перевізників, покращення якості пасажирських перевезень.

Даним проєктом рішення визначено Порядок організації та проведення Конкурсного відбору.

Визначено:

-  процедуру підготовки та проведення конкурсу;

- основні вимоги до програмного забезпечення Системи - (комплекс організаційних, апаратно-технічних та програмних рішень, які дозволяють виконати завдання ефективного управління та контролю за пасажирськими перевезеннями);

- форму Заяви на участь у конкурсі;

- форму Анкети учасника відбору;,

 - методику оцінювання конкурсних пропозицій;

- форму договору з переможцем конкурсу;                 

- склад  конкурсної комісії.

Доповідаючи питання, начальник відділу транспорту та зв’язку міської ради Олена Шевченко наголосила, що на даний час роботу GPS трекерів на громадському  транспорті забезпечує ТОВ «Дозор Україна», м.Житомир. Договор з даним товариством було укладено в червні 2016 року, але термін його дії закінчився, тому, наразі, проводиться новий конкурс.

Зараз GPS трекерами облаштовано  весь громадський транспорт Білоцерківської міської територіальної громади. Це дає можливість здійснювати безперервний on-line контроль за дотриманням схем та розкладів руху.

Крім того, працює мобільний додаток Дозор, за допомогою якого автобуси відслідковуються в режимі реального часу.

Також  складовою системи є інформаційні електронні табло -10 од. на зупинках громадського транспорту (пл.Перемоги, вул.В.Чорновола, Критий ринок, вул.Вокзальна-2, вул.Героїв Небесної Сотні, пл.Соборна-2, ПК «Росава», Механіко-енергетичний технікум).

Працює й on-line контроль за дотриманням схем та розкладів руху у кабінеті організатора пасажирських перевезень та у кабінетах перевізниів.

«В результаті проведеного конкурсу сподіваємось отримати можливість розширення системи для впровадження інших електронних засобів: надання пасажирам додаткової аудіо- та відеоінформації у салоні транспортного засобу;  забезпечення двостороннього голосового зв’язку  диспетчера з водієм та ін.», - зазначила Олена Шевченко.

Транспортні питання

У ході засідання було ухвалено рішення про дострокове розірвання договору на перевезення пасажирів на автобусному  маршруті загального користування Білоцерківської МТГ №16 (Г) «Житловий масив Піщаний – с.Городище (с.Глибочка-с.Пилипча)» від 29.04.2021р. з ТОВ «Транссіті» за самовільне припинення надання послуг з перевезення пасажирів.

Ще одним рішенням достроково розірвано договір на перевезення пасажирів на автобусному  маршруті загального користування Білоцерківської МТГ № 25 «вул. Ярмаркова- Житловий масив Піщаний» від 29.04.2021р.  з ТОВ «Транссіті» за взаємною згодою сторін.

Аби жителів сіл Городище,  Глибочка, Пилипча не залишити без транспортного сполучення, також було ухвалено рішення про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті №25 «вул. Ярмаркова- Житловий масив Піщаний».

Поки проводитиметься даний конкурс буде укладено на строк до трьох місяців договір на обслуговування маршруту №25 з ТОВ «Білоцерківський автобусний парк». Про це також було прийнято відповідне рішення.

Під час засідання також було:

-затверджено інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг з питань квартирного обліку, що надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді;

-затверджено склад громадської комісії з житлових питань при  виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради;

-внесено зміни до додатку рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 жовтня 2021 року № 692 «Про затвердження  нового складу комісії з безпеки дорожнього руху»;

-прийнято рішення про встановлення тарифу на виробництво теплової енергії, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії ТОВ «Теплоспеенерго», ТОВ «Теплобуд БЦ», ТОВ «Тепло-Макс» для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету;

-затверджено план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік;

- затверджені інформаційна та технологічні картки адміністративної послуги повідомна реєстрація галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів;

- внесені зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 25 серпня 2021 року № 585 «Про реєстрацію пасік, які розміщені на території Білоцерківської міської територіальної громади»;

-прийнято рішення про демонтаж самовільно встановленого дерев’яного паркану за адресою: вул. М’ясна,16, кв. 3;

-затверджено Акт з визначення розміру та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам від 07 жовтня 2021 року № 4/10;

-розглянуто низку рішень щодо присвоєння адрес об’єкту будівництва (житловому будинку), зміни адреси житлового будинку, ряд опікунських питань, з яких прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Доповіді та обговорення питань можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради .

ФОТОГАЛЕРЕЯ