Відбулося засідання виконавчого комітету

|  19. 11. 2021

Відбулося засідання виконавчого комітету

19 листопада відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

З 22 листопада у ЗОШ громади є можливість повністю перейти на очну форму навчання

Минулого тижня на засіданні виконавчого комітету міської ради, враховуючи нормативно-правові документи, які врегульовують життєдіяльність в умовах дії «червоної зони» карантинних обмежень було ухвалено рішення, яким було дозволено організацію освітнього процесу за очною формою для учнів 1- 4 класів закладів загальної середньої освіти; вихованців мистецьких і дитячо-юнацьких спортивних шкіл, закладів позашкільної освіти з 15 листопада.

Сьогодні ж  прийнято рішення, яким дозволяється з 22 листопада 2021 року:

- організацію освітнього процесу за очною формою для 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, у тому числі і Білоцерківської спеціальної школи № 19. 

Продовжено дозвіл щодо організації освітнього процесу за очною формою й для учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти; вихованців мистецьких і дитячо-юнацьких спортивних шкіл, закладів позашкільної освіти; проведення індивідуальних і групових корекційно-розвивальних занять (послуг) для дітей з особливим освітніми потребами-учнями 1-11 класів закладів загальної середньої освіти; індивідуальні консультації з учнями 5-11 класів з метою їх підготовки до написання науково-дослідницьких робіт МАН, творчих конкурсів, олімпіад тощо; роботу спортивних секцій на базі закладів загальної середньої освіти із дотриманням вимог постанови головного державного санітарного лікаря від 06 вересня 2021 року № 10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Наголосимо, повернення до очної форми навчання стане можливим за умов: усі працівники навчальних закладів мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря від 06 вересня 2021 року № 10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Доповідаючи питання начальник управління освіти міської ради Юрій Петрик зазначив, що ті освітні заклади, персонал яких 100% виконав вимоги Постанов КМУ та інших нормативно-правових актів зможуться працювати у очному режимі. Ті ж школи, де залишилися працівники, які мають одну дозу щеплення, зможуть розпочати очне навчання тоді, коли пройдуть повний курс вакцинації.

У разі виникнення спалаху захворюваності у навчальних закладах будуть вводиться карантинні обмеження у окремих класах, а за потреби - в окремих школах.

Перший заступник міського голови, керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Біла Церква Інна Новогребельська  поінформувала про стан захворюваності на коронавірусну інфекцію у місті в цілому, наголосивши, що наразі є стабілізація й зменшення загальної кількості захворювань. 

Станом на 19.11.2021р. із загальної кількості 182 тис. дорослого населення БМТГ двома дозами вакциновано 51 тисяча.

Варто наголосити, що  серед 4800 працівників освіти громади наразі хворі лише семеро; з 23 тис дітей – 47 хворих на коронавірусну інфекцію, й вони проходять амбулаторне лікування.

Рішення тут

Про обмеження руху автотранспорту по вул. Григорія Ковбасюка

Таке рішення було підтримано членами виконавчого комітету у зв’язку з реконструкцією тротуарної частини вулиці Ярослава Мудрого.

Отож, тимчасово буде обмежено рух автотранспорту по вул. Григорія Ковбасюка на період виконання робіт з 06 години 22 листопада до 18 години 07 грудня 2021 ц.р. 

На час проведення робіт буде розроблена тимчасова схема організації дорожнього руху для транспорту та внесені тимчасові зміни в схему руху громадського транспорту, маршрут яких проходить по вул. Григорія Ковбасюка.

Кінцеву 22 маршруту змінено, аби убезпечити пасажирів

Під час засідання внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 лютого 2018 року №77 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади» (зі змінами).

Змінами затверджено нову кінцеву зупинку маршруту №22 «Гайок - підприємство «Росава». Раніше кінцевою зупинкою зі сторони «Росави» було визначено  Автомагістраль Київ-Одеса (Одеська траса). Проте, через незручність її розташування, пасажири часто переходили дорогу в невстановлених місцях, наражаючи себе на небезпеку. Перенесення кінцевої дозволить зупинятися автобусному маршруту з боку промислових підприємств, а громадянам безпечно пересуватися.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Доповіді та обговорення питань можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради .

ФОТОГАЛЕРЕЯ