Відбулося засідання виконавчого комітету

|  26. 10. 2021

26 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Надано дозвіл на встановлення пам’ятного знаку

Своїм рішенням члени виконавчого комітету надали дозвіл релігійній організації «Іудейська релігійна громада «Міцва» м. Біла Церква Київської області на встановлення пам’ятного знаку на місці розстрілу єврейських жінок та дітей, поблизу села Шкарівка.

Масові розстріли євреїв у Білій Церкві розпочалися 19-20 та 22 серпня 1941 року. Різні джерела свідчать, що німці відокремлювали чоловіків від жінок та дітей. Під виглядом прибирання міста та роботи на лісозаготівлях німці зібрали єврейське населення. Чоловіків було розстріляно на вул.Рокитнянській, жінок і дітей - у Томилівському лісі поблизу с.Шкарівка. Цей факт підтверджують речові докази знайдені у цьому лісі. Там розкопано могилу періоду окупації, в якій знаходилися рештки двадцяти дев’яти жінок і дітей, чий вік не перевищував семи років. Всього за час окупації Білої Церкви нацистами було знищено близько 4,5 тис. євреїв.

Щодо шляхопроводу мостового типу над залізницею по проспекту Князя Володимира

У ході засідання з метою попередження та недопущення виникнення надзвичайних ситуацій у підмостовій зоні шляхопроводу мостового типу над залізницею по проспекту Князя Володимира членами виконавчого комітету було взято до відома протокол комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20 жовтня  про вжиття невідкладних заходів щодо демонтажу незаконно збудованих, або збудованих в порушення законодавчих актів об’єктів межах охоронної зони навколо  шляхопроводу мостового типу над залізницею по проспекту Князя Володимира.

Відповідальним структурним підрозділам доручено провести відповідні заходи щодо демонтажу виявлених незаконних об’єктів.

За результатами проведеної роботи, в термін до 15 листопада 2021р. ДЖКГ та голова комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань ТЕБ і НС має подати на засідання виконавчого комітету інформацію про вжиті відповідні заходи.

Встановлено тарифів на теплову енергію

Членами виконавчого комітету прийнято рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа».

Доповідаючи дане питання в.о.директора департаменту ДЖКГ Альона Колотницька зазначила: «Даним рішенням встановлено КП БМР «Білоцерківтепломережа» тарифи на послугу з постачання теплової енергії з ПДВ для потреб населення 2215,61 грн/Гкал; для потреб бюджетних установ 3672,5 грн/Гкал; для потреб інших споживачів 4690,75 грн/Гкал; для потреб релігійних організацій 3751,63 грн/Гкал.

Тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення буде введено в дію окремим рішенням виконавчого комітету міської ради.

Тариф для населення, який буде застосовуватися в опалювальний період 2021-2022рр. також впровадиться окремим рішенням.

Решта пунктів рішення набирає чинності з 27 жовтня 2021р.

З 01 листопада ц.р. у зв’язку із збільшенням вартості природного газу для категорії – інші споживачі, тариф на теплову енергію складатиме 6459,83 грн/Гкал з ПДВ».

Зокрема, міський голова Геннадій Дикий зауважив, що через критичну ситуацію на європейських ринках газу, для забезпечення сталого проходження опалювального періоду, Урядом України підписано Меморандум з Асоціацією міст України  щодо незмінної ціни на газ для населення – 7420 грн/1тис.куб м , для бюджетних установ та організацій –16400 грн/1тис.куб м (без транспортування та розподілу), оскільки населення та бюджети міст не зможуть сплачувати за теплопостачання з використання природного газу за європейською ціною.

Отож, ціна на газ для населення й бюджетних установ і організацій буде незмінною до кінця 2022 року. Рішення приймається, аби мати чіткі розрахунки і визначити різницю в тарифах, для отримання часткової компенсації «Білоцерківтепломережею» із державного бюджету та спрямовування частини коштів з міського бюджету.

Ухвалене рішення містить додатки з усіма розрахунками. З ними можна буде ознайомитися після оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради. 

Доповідь та обговорення питання можна переглянути на ютуб каналі Білоцерківської міської ради .

Про призначення управителів багатоквартирних будинків

У ході засідання виконавчого комітету було затверджено конкурсну документацію для проведення конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків призначення управителів багатоквартирних будинків, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком.

Також затвердили й перелік будинків у нашій громаді, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення  про форму управління багатоквартирним будинком, для оголошення щодо них конкурсу з призначення управителя.

З переліком будинків та умовами проведення конкурсу можна буде ознайомити після оприлюднення рішення.

Транспортне питання

Першим рішенням визначено переможця конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування Білоцерківської міської територіальної громади № 19 (П) «Залізнична станція «Роток» - с. Піщана», ним стало ТОВ «Білоцерківський автобусний парк». З підприємством буде укладено договір з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів терміном на 5 років.

Під час засідання також було:

-створено комісію з прийняття у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади з державної власності Міністерства оборони України нерухомого майна (квартир);

-внесено зміни до додатка 2 рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22 червня 2021 року № 426 «Про ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку й учнів»;

- затверджено склад комітету з реалізації Національної стратегії із створення безбарʼєрного простору в Україні на території Білоцерківської міської територіальної громади;

-         взято до відома звіт начальника служби у справах дітей Білоцерківської міської ради щодо роботи зі зверненнями громадян за І-ІІІ квартали 2021 року;

- прийняті рішення про деякі питання щодо квартирного обліку, про присвоєння адреси об’єкту будівництва, розглянуті заяви щодо надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами, опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис з обговоренням питань можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Фотогалерея